benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nadškof Liberati: Pomoč migrantom je moralno škodljiva in odpira vrata islamu

Deli na:
Nadškof Liberati: Pomoč migrantom je moralno škodljiva in odpira vrata islamu

Kakšni migranti so to, ki hrano mečejo stran in niso hvaležni zanjo, ki čas zabijajo na svojih mobilnih telefonih in celo organizirajo upore. To se je v intervjuju za katoliški portal La Fede Quotidiana spraševal upokojeni nadškof Carlo Liberati.

Carlo Liberati, 79-letni upokojeni nadškof, danes pa častni prelat na jugu Italije, se je že večkrat izkazal s svojimi pogumnimi izjavami o migrantih, ki so bila običajno v diametralnem nasprotju s stališči papeža Frančiška. Tudi tokrat ni razočaral.

V intervjuju za katoliški portal La Fede Quotidiana je dejal, da Evropa potrebuje resnično krščansko življenje, saj vse drugo (skupaj s sekularizmom) odpira vrata islamu. »Poleg tega imajo oni otroke, mi jih nimamo. Smo v prostem padu,« je povedal in dodal, da se utegne zgoditi, da bomo Evropejci v naslednjih letih vsi muslimani. A ne zaradi njih, temveč zaradi lastnih neumnosti in dejstva, da na stari celini »moralna in verska dekadenca favorizirata islam«. In prst usmeril v vodstvo katoliške cerkve: »Cerkev danes ne dela dobro, semenišča so prazna. Edino, kar ostaja, so župnije.«

Liberati je kritiziral katoliško cerkev, ker daje migrantom denar. »Dajanje denarja migrantom, ki se nato potikajo po mestu, ni samo napačno, ampak moralno škodljivo, saj spodbuja njihovo obnašanje. Oni se navajajo na to, pozabljajo pa na dejstvo, da smo jih nahranili,« je bil jezen. Po njegovo tak način pomoči ustvarja mreže revežev. »Spominjam se, kako je moj oče odšel v Avstralijo, kjer je kot priseljenec opravljal zelo težavna dela, da je mene lahko poslal v semenišče. Torej, on je na svoji koži občutil revščino, toda tudi plemenito lastnost hvaležnosti,« je dejal.

Obregnil se je tudi ob Evropejce iz vzhoda Evrope, ki prav tako vplivajo na kvaliteto življenja avtohtonih Italijanov. »Brez zadržkov jim pomagamo, hkrati pozabljamo na revne in starejše Italijane, ki se hranijo iz kant za smeti. Potrebujemo tako politiko, ki bo najprej poskrbela za Italijane: za naše mlade in nezaposlene,« je še menil Liberati.

Ves ta moralni razpad Italije in Evrope je voda na mlin islamu. Na vprašanje, kaj meni o Madžarski in Poljski, ki se upirata evropskim norostim, je odgovoril, da državi sicer pozabljata na svojo zgodovino in da jima je zahodna Evropa pomagala, da pa imata prav, ko želita zaščititi svoje državljane pred nenadzorovanim tokom migrantom, invazijo islama, ki ogroža tradicijo in vrednote krščanstva.