sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kovačič: Cerar se gre pri drugem tiru "trgovino z dinamitom" z Borisom Popovičem!

Deli na:
Kovačič: Cerar se gre pri drugem tiru "trgovino z dinamitom" z Borisom Popovičem!

Foto: Primož Lavre

Vili Kovačič koprskega župana Borisa Popoviča obtožuje trgovanja s premierjem Mirom Cerarjem. Čeprav je še nedavno grmel proti drugemu tiru, je zdaj obrnil ploščo in referenduma ne podpira več, pravi Kovačič.

Razočarani smo, ne pa presenečeni, pravi Vili Kovačič v imenu pobude DavkoPlacevalciSeNeDamo ob zadnji potezi koprskega župana Popoviča. Ta je še nedolgo tega v intervjuju v Reporterju Cerarju in Metodu Dragonji očital, da hočeta davkoplačevalcem podtakniti nekajkrat višjo ceno za samo eno progo. Sploh je bil v tistem intervjuju neprizanesljiv.  "Kar govori predsednik Cerar v tem primeru, je skregano z vsako logiko. To je tako, ko da bi moja osemletna hčerka Tia govorila o ustavnem pravu na visokem nivoju," je dejal.

Referendumu o drugem tiru ni samo obljubil podpore,  temveč se je hvalil, da bo v prvi vrsti: "Kot župan in državljan se čutim poklicanega, da sodelujem pri zbiranju podpisov in v referendumski kampanji, saj je zakon o drugem tiru  za našo državo prav poguben."

Takoj po intervjuju za Reporter so ga tudi znova obiskali kriminalisti in Popovič po tem ni bil nič kaj spravljiv, temveč je še stopnjeval z napadi na Cerarja.

Zdaj je nasprotovanja vladnemu projektu menda konec, pravi Kovačič, ki je vse skupaj poimenoval "koprska mineštra Mira Cerarja". Popovič zdaj akcije zbiranja podpisov ne podpira več, mu pa tudi ne nasprotuje, za kar pa je Kovačiču vseeno, "kajti štejejo samo podpisi".

V zameno za konec nasprotovanja drugemu tiru naj bi Popovič dobil dva sedeža predstavnikov občine Koper v nadzornem svetu Luke Koper, obljubo dvotirne proge do Kopra do leta 2033, Kovačič pa meni tudi, da je najbrž je dobil tudi obljubo vlade, da bo imel manj nevšečnosti s hitrimi obiski kriminalistov. Popovič je zadnjo policijsko preiskavo doživel prav na dan, ko je v Kopru objavil aktivno podporo referendumu.

Čudimo se Cerarju, piše Kovačič, "da se tako izpostavlja pred volitvami, kajti ujeli smo ga v grmovju s spuščenimi hlačami". Vsemu skupaj pravi "trgovina z dinamitom", v kateri bo izgubil Cerar in ne Popovič.  

Izjava Vilija Kovačiča in DavkoPlacevalciSeNeDamo:

KOPRSKA MINEŠTRA MIRA CERARJA

Trgovina da te kap !


V Kopru so z županom na čelu obrnili ploščo. DavkoPLacevalciSeNeDamo smo ob tem razočarani, ne pa presenečeni. Kljub njihovemu izpadu bomo zbrali dovolj podpisov, kajti  s Koprskega, Črnega Kala in Obale jih ni bilo veliko. Ni bilo prave energije. Je pa kljub temu župan Kopra na začetku opravil veliko delo, pri razkrivanju dolgoročne dimenzije in velikosti te korupcije.
 
Kot je razumeti župana Popoviča referenduma zdaj ne podpira več, mu pa tudi ne nasprotuje, kar pa je za nas vseeno, kajti štejejo samo podpisi. Upamo le, da akcije, ki kljub temu teče naprej, župan ne bo oviral kot to počno poslanci SMC s svojimi izgredi proti nabiranju podpisov širom po Sloveniji. O čemer pa bo govora posebej!    

Popoviču se ne gre čuditi, se pa čudimo Cerarju, da se tako izpostavlja pred volitvami, kajti ujeli smo ga v grmovju s spuščenimi hlačami, in medias res - med izvajanjem  njegove najnovejše »etične« samoohranitvene transakcije, za katero mora javnost  čim prej vedeti. Gre za trgovino z dinamitom, v kateri bo izgubil Cerar in ne Popovič. Trgovina je sledeča:

1. Popovič je od Cerarja dobil zagotovilo vlade za dva sedeža predstavnikov občine Koper v nadzornem svetu Luke!

2. Dobil je predvolilno obljubo, da bo Koper dobil dvotirno progo leta 2033, ko bo najmanj že peti predsednik vlade, ki bo čistil posledice SMC-jevih izletov v etiko in moralo.

3. In najbrž je dobil obljubo vlade, da bo imel manj nevšečnosti s hitrimi obiski kriminalistov.

Trgovina, da te kap. Možna je le v Sloveniji, kjer nam v imenu etike vladajo pravniki.  

Da ne bo pomote, zadnjo policijsko preiskavo je nazadnje Popovič doživel prav na dan, ko je v Kopru objavil aktivno podporo referendumu.    
Ljubljana, 1106.2017
Vili Kovačič  
DavkoPlacevalciSeNeDamo