pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po intervjuju za Reporter kriminalisti pri Borisu Popoviču takoj izvedli preiskavo

Deli na:
Po intervjuju za Reporter kriminalisti pri Borisu Popoviču takoj izvedli preiskavo

Foto: Primož Lavre

Poleg tega si je koprski župan »prislužil« še vabilo k premierju Miru Cerarju, a ta ga v vladni projekt za drugi tir železnice Divača- Koper še zdaleč ni prepričal.

Potem, ko koprski župan Boris Popovič v intervjuju za Reporter ni »šparal jezika« pri svojih kritikah izredno škodljivih finančnih razsežnostih vladnega projekta izgradnje drugega tira železnice Divača- Koper, ga je premier Miro Cerar takoj v ponedeljek povabil v vladno palačo.

Skušal mu je razložiti, kako čudovit načrt je vladni projekt, vendar se Popovič, kot nam je zatrdil sam, ni dal prepričati. Še vedno poudarja, da bi nas ta projekt po sedaj veljavnem zakonu, izza katerega v resnici stoji Metod Dragonja, stal, reci in piši, kar 3,5 milijarde evrov!

Očitno Cerarju že krepko teče voda v grlo, zato tudi vabi koprskega župana, saj se boji vse bolj verjetnega referenduma o vladnem projektu, ki bi ga najbrž odnesel na smetišče politične zgodovine. Kot nam je zaupal Popovič, je iz razgovora pri premierju razbral, da ta sicer ve, kje je Koper, ve tudi približno, kje je Divača, ter da je med njima za zdaj ena železniška proga. Kaj več od tega pa že ne ve.

Ko ga je skušal v genialnost vladnega načrta metanja denarja skozi okno prepričati državni sekretar Jure Leben, mu je odvrnil, da se z njim pač ne bo pogovarjal, saj je za to pristojen premier.

Po besedah župana so ljudje okoli Cerarja slednjega prepričali, da je vladanje en sam PR in da lahko državljane kot ovce usmeri, kamor želi, vendar se pri tem moti. Projekt drugega tira, kot si ga je zamislil Metod Dragonja, nikakor ne bo šel skozi.

Opazil sem, da je bil Cerar naravnost besen zaradi mojega intervjuja v Reporterju, kjer sem do obisti razgalil katastrofalni vladni načrt, dodaja Popovič. Premier v zvezi s financami za projekt ne ve nič, a bi se rad na vsak način izognil referendumu.

Sicer pa si je z ostro kritiko koprske sodnice Meri Mikac, ki mu sodi zaradi domnevne zlorabe položaja, kot kaže, nemudoma prislužil tudi hišno preiskavo na sedežu občine. Smešno, kaj si dovolijo, pravi: kriminalisti so z odredbo sodišča iskali dokumentacijo o njegovih bolniških odsotnostih za zadnjih 15 let, ali so mu med bolniškimi izplačevali plačo, ali je na občini vse v redu s potnimi nalogi... Očitno je sodnico intervju res zelo zmotil.

No, lahko rečemo, da odnosa župana s sodnico Mikac gotovo niso izboljšale njegove besede v intervjuju, da naj bi doma zalotila moža pri seksu, in to ne z žensko, pač pa z moškim.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24