Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Eksplozivni intervju z Borisom Popovičem: Drugi tir nas bo stal 3,5 milijarde evrov!

Deli na:
Eksplozivni intervju z Borisom Popovičem: Drugi tir nas bo stal 3,5 milijarde evrov!

Foto: Primož Lavre

Koprski župan Boris Popovič je z natančnim izračunom prikazal, da bi se dalo že za 600 milijonov evrov zgraditi ne le ene, pač pa dve novi železniški progi na trasi Divača–Koper.

Medtem nam skuša Metod Dragonja, ki je glavni snovalec katastrofalnega vladnega zakona, podtakniti nekajkrat višjo ceno za samo eno progo. Ne bo jim uspelo, poudarja Popovič, referendum zoper to norost bo odnesel Cerarjevo vlad, in ob bo v prvih vrstah za ta referendum.

Civilna iniciativa pod vodstvom Vilija Kovačiča je v državni zbor vložila 4500 podpisov, na podlagi česar že zbirajo 40.000 potrebnih podpisov za razpis referenduma zoper vladni zakon o gradnji drugega tira železnice Divača–Koper. Se boste udeležili referenduma, če jim uspe zbrati dovolj podpisov, kako boste glasovali?



Ne le da se ga bom udeležil, pač pa bom v prvi vrsti. Sem župan Mestne občine Koper, kjer ima domicil Luka Koper, ki je tudi glavni razlog za gradnjo te nove železniške povezave. Kot župan in državljan se čutim poklicanega, da sodelujem pri zbiranju podpisov in v referendumski kampanji, saj je zakon o drugem tiru  za našo državo prav poguben. Človek se vpraša, kako je mogoče, da nekdo pripravi in nato nekdo še celo sprejme tako škodljiv zakon.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Popovič obtoži premierja Cerarja, da namesto vodi vlado Metod Dragonja, za njim pa strici in tete; Dragonji očita zasebni interes pri projektu drugega tira; se posmehuje iz Cerarjevega poznavanja projekta; o snovalcih drugega tira pravi, so si zagotovili lagodno življenje na nivoju cesarjev in sultanov; napade pretkano tajkunko Alenko Žnidaršič Kranjc; sodnici Meri Mikac očita, da sovraži vse moške; poudari, da mora referendum zrušiti Cerarjevo vlado.