Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zločin in kazen za Edwarda Snowdna

Deli na:
Zločin in kazen za Edwarda Snowdna

Foto: Reuters

Ruski odvetnik, ki pomaga Američanu Edwardu Snowdnu, ki je razkril podrobnosti spornega ameriškega nadzora nad telekomunikacijami in internetom, je danes dejal, da bo ubežniku podaril knjigo Fjodorja Dostojevskega Zločin in kazen, medtem ko se Snowden pripravlja na odhod z moskovskega letališča, kjer je obtičal pred mesecem dni.

"Kupil sem mu knjigo Dostojevskega Zločin in kazen. Mislim, da bi moral prebrati to knjigo," je povedal odvetnik Anatolij Kučerena (na fotografiji) pred srečanjem s Snowdnom in se pri tem navezal na zgodbo romana, v kateri revni ruski študent Raskolnikov umori starejšo oderuško žensko, teža zločina pa ga nato zelo obremenjuje.

"Ne želim reči, da obstajajo podobnosti pri njunemu pogledu na svet, a vendar menim, da je to svetovna klasika in da ga bo zanimala," je dodal odvetnik.

Snowden je že mesec dni na mednarodnem delu moskovskega letališča Šeremetjevo, kamor je prispel 23. junija iz Hongkonga med begom pred ameriškimi oblastmi, ki ga iščejo zaradi izdaje zaupnih dokumentov in so mu razveljavile potni list. ZDA od Rusije zahtevajo Snowdnovo izročitev, ta pa je zaprosil za azil v Rusiji.