Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Žgečkljivi spomini Kennedyjeve ljubice

Deli na:
Žgečkljivi spomini Kennedyjeve ljubice

Foto: Arhiv Reporterja

Ameriška založba Random House bo danes začela s prodajo knjige spominov sedaj 69-letne upokojenke iz New Yorka, ki si jo je leta 1962 predsednik ZDA John F. Kennedy (JFK) izbral za eno od svojih številnih ljubimk.

Odlomke iz knjige Mimi Alford z dolgim naslovom "Nekoč je bila skrivnost: Moje razmerje s predsednikom JFK in čas po tem", je že v ponedeljek objavil opravljivi časopis New York Post. Alfordova zelo podrobno opisuje, kako jo je JFK poleti 1962 srečal pri bazenu Bele hiše, kjer je danes soba za novinarje in jo nemudoma povabil na zasebni ogled Bele hiše.

Alfordova je bila takrat študentka, mlajša od 20 let, ki je delala v tiskovnem središču Bele hiše kot pripravnica. O njej je sicer leta 2003 brez omembe imena pisal Kennedyjev biograf Robert Dallek v knjigi "Nedokončano življenje". Kmalu po izidu knjige je newyorški lokalni časopis Daily News razkril njeno ime, kar je kasneje potrdila tudi sama.
 
Nobena skrivnost več ni, da je imel najmlajši predsednik ZDA JFK rad lepa dekleta in med njegovimi trofejami je bila tudi igralka Marilyn Monroe. Zaradi visoke in vitke postave ter lepot, je takrat 45-letnemu Kennedyju poleti 1962 padla v oči tudi mlada pripravnica Alfordova in ni izgubljal časa.
 
Zasebni ogled Bele hiše je vključeval tudi spalnico prve dame Jackie Kennedy, ki je bila takrat zdoma. "Počasi mi je odpenjal srajco in se dotaknil mojih prsi. Nato je šel do mednožja in mi slekel hlačke," piše Alfordova in doda, da je slačenje potem dokončala kar sama.
 
Ko je predsednik končal s svojim opravilom, si je potegnil hlače nazaj gor in se zasmejal ter ji s prstom pokazal v smeri stranišča. "Obnašal se je kot, da se je zgodila najbolj naravna stvar na svetu, sama pa sem bila v šoku," pravi Alfordova. Šok je bil posledica tega, da je s predsednikom izgubila nedolžnost.
 
Šok ni trajal dolgo, saj sta tovrstna srečanja nadaljevala skupaj 18 mesecev. Končalo se je šele novembra 1963, ko je bil JFK ubit v Dallasu. Spolno razmerje je trajalo tudi po koncu njenega pripravništva. Predsednik jo je klical po telefonu pod psevdonimom "Michael Carter" in ji plačeval za vozovnice do Washingtona, ko tam ni bilo Jackie Kennedy.
 
Menda je imel za tovrstno kratkočasenje čas tudi v času kubanske krize, ko je bil svet 13 dni oktobra 1962 na robu jedrske katastrofe, ker Američanom ni bilo všeč, da so Sovjeti na Kubi nameščali jedrske rakete. Kennedy naj bi ji povedal, da bi raje videl, da bodo njegovi otroci komunisti kot pa mrtvi, torej ni hotel jedrske vojne s takratno Sovjetsko zvezo.
 
Alfordova je svojega skrivnostnega ljubimca nazadnje videla novembra 1963 v newyorškem hotelu Carlyle, ko ji je prišepnil, da si želi, da bi šla z njim v Teksas. Naslednji teden je bil mrtev. Alfordova je žalovala zasebno, saj ni upala razkriti razmerja, ki je nanjo zelo vplivalo in menda prispevalo k propadu njenega zakona. V pogovoru za ameriško televizijo NBC, ki bo prav tako objavljen danes, je povedala, da knjiga ne pomeni nikakršnega razkrivanja skrivnosti, ampak zanjo predvsem razbremenitev.