zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Vsak drugi migrant storilec kaznivega dejanja, najbolj nasilni Alžirci

Deli na:
Vsak drugi migrant storilec kaznivega dejanja, najbolj nasilni Alžirci

Foto: Bobo

Na vsakih 100 migrantov, ki prosijo za azil v Avstriji, je v povprečju storjeno kar 55 kaznivih dejanj, kar pomeni, da vsak drugi prosilec za azil stori kaznivo dejanje. Ti skrb vzbujajoči podatki so rezultat študije zvezne agencije za statistiko, ki je bila pripravljena na podlagi podatkov policije za obdobje med 2004 in 2014, poroča Kronen Zeitung.

Prosilci za azil v Avstriji so bolj nagnjeni k kaznivim dejanjem kot je državno povprečje. Najbolj težavni so Alžirci, ki storijo v povprečju največ kaznivih dejanj, med drugim tudi najhujših oblik, kot je posilstvo. Na sto alžirskih prosilcev za azil pride kar 155 kaznivih dejanj, kar pomeni, da povprečen prosilec za azil stori več kot eno kaznivo dejanje. Sledijo Gruzijci (na 100 prosilcev 151 kaznivih dejanj) in Nigerijci (na 100 prosilcev 129 kaznivih dejanj).

Sirci so trenutno precej nizko, saj pride na 100 sirskih prosilcev za azil 7,8 kaznivega dejanja, vendar je zvezna agencija izrecno opozorila, da leto 2015 v študijo ni zajeto. Lani so namreč v Avstrijo množično prihajali Sirci, zato bo statistika ob ponovni obdelavi podatkov za njih slabša kot je trenutno.

Delež kaznivih dejanj, ki jih storijo prosilci za azil, je v Avstriji sorazmeroma nizek – okoli pet odstotkov. Toda treba je vedeti, da so prosilci za azil predstavljali samo od 0,1 do 0,3 odstotka prebivalstva. Zato so te številke visoke. Poročilo tudi ugotavlja, da je bilo 80 odstotkov storilcev kaznivih dejanj mlajših moških, kar je tipični profil migranta, ki prihaja v Evropsko unijo.