benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

VIDEO: Britanski lord in poslanec vdihoval mamila s prsi prostitutke

Deli na:
VIDEO: Britanski lord in poslanec vdihoval mamila s prsi prostitutke

Foto: YouTube

Visok član britanske lordske zbornice, ki je pristojen za vzdrževanje standardov, se je danes soočil s pozivi k odstopu, potem ko so ga posneli, ko je domnevno vdihaval mamila s prsi prostitutke. Videoposnetke je v nedeljo objavil časnik The Sun.

Lord John Sewel je zaradi škandala odstopil s položaja namestnika predsednice zgornjega doma britanskega parlamenta, a sedaj je pod pritiski, da se povsem poslovi od lordske zbornice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pristojne parlamentarne službe so se po objavi posnetkov, na katerih je Sewela videti, kako se na pol gol zabava z dvema ženskama in vdihava bel prah, domnevno kokain, tudi obrnile na policijo.

Na videoposnetku je 69-letnika videti, kako z bankovcem za pet funtov s prsi ženske vdihava bel prah. Na posnetku je tudi slišati Sewela, kako z ženskama razpravlja o dohodku, ki ga dobi kot član zbornice, in pravi: "To plača za tole."

Na danes objavljenih fotografijah pa se nekdanji državni sekretar v laburistični vladi Tonyja Blaira sprošča v oranžnem modrcu in usnjeni jakni v lasti ene izmed prostitutk.

Predsednica lordske zbornice, baronica Frances D'Souza je v zvezi z incidentom povedala, da bodo primer predali policiji, in dodala, da so razkritja o obnašanju lorda Sewela šokantna in nesprejemljiva.

"Te resne trditve bomo predali komisarju za standarde v lordski zbornici in policiji, da jih obravnavata kot nujno zadevo," je povedala.

Če bodo ugotovili, da je kršil kodeks obnašanja, bi lahko Sewel, oče štirih otrok, postal prvi član zbornice, ki ga bodo iz nje izključili v skladu s pravili, ki jih je sam pomagal uvesti.

Nekdanjega akademika Sewela so v lordsko zbornici imenovali leta 1996.