Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Več kot 20 mrtvih v izraelskih napadih na Gazo

Deli na:

V izraelskih letalskih napadih na območje Gaze je bilo včeraj ubitih najmanj pet Palestincev, med njimi 15-letni dijak, so sporočili palestinski viri. Izrael je od petka izvedel že 37 napadov na Gazo, v katerih je bilo po zadnjih podatkih ubitih 25 Palestincev, 73 pa ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelsko brezpilotno letalo je napadlo skupino dijakov, ki so bili na poti v šolo, pri čemer je bil ubit 15-letni Najef Karmut, šest dijakov pa je bilo ranjenih. Pred tem sta bila v napadu v kraju Han Junis na jugu Gaze ubita člana oboroženega krila gibanja Islamski džihad, Brigade al Kuds.

Izraelske letalske sile so zvečer na območje Gaze izvedle nov napad, ki je po zadnjih podatkih zahteval še dve življenji.

Egiptovski parlament pa je medtem zaradi izraelskih napadov na območje Gaze pozval k izgonu izraelskega veleposlanika iz Kaira in odpoklic egiptovskega veleposlanika iz Tel Aviva. "Egipt ne bo nikoli prijatelj, partner ali zaveznik sionističnega režima, ki ga smatramo za prvega sovražnika Egipta in arabskega naroda," so predstavniki egiptovskega parlamenta zapisali v sporočilu za javnost.

Egiptovski parlament, v katerem večino predstavljajo islamisti, je egiptovsko vlado obenem pozval, naj "ponovno preuči vse odnose in sporazume s tem sovražnikom".

Izraelska vojska sicer trdi, da so skrajneži z območja Gaze od petka izstrelili okoli 180 raket, od tega jih je 130 eksplodiralo na izraelskem ozemlju, 46 pa jih je prestregel protiraketni sistem.

Nov val nasilja na zasedenih palestinskih ozemljih je sprožil petkov izraelski napad, v katerem je bil ubit vodja Odbora ljudskega upora Zuhaira al Kaisija.