Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V streljanju v Bratislavi več mrtvih

Deli na:

V predmestju Bratislave je moški iz zaenkrat še neznanega razloga začel streljati in pri tem ubil šest ljudi, štiri ženske in dva moška, devet pa ranil, navedbe reševalcev in očividcev povzema slovaška tiskovna agencija Tasr. Storilec si je na koncu sodil sam.

V predmestju Bratislave je moški iz zaenkrat še neznanega razloga začel streljati in pri tem ubil šest ljudi, štiri ženske in dva moška, devet pa ranil, navedbe reševalcev in očividcev povzema slovaška tiskovna agencija Tasr. Storilec si je na koncu sodil sam.

Napad se je zgodil na prometni ulici v severozahodnem predmestju Bratislave, imenovanem Devinska Nova Ves, nedaleč od otroškega vrtca in supermarketa. Moški je začel streljati okoli 10. ure dopoldne, po navedbah očividcev pa je streljal skozi okna in na naključne mimoidoče na ulici.

Storilec - šlo naj bi za moškega v 50. letih - si je sodil sam, ko ga je obkolila policija. Napadalca, ki je bil oborožen s puško in dvema pištolama, še niso identificirali. Policija pa je sporočila, da motiv napada še ni znan.

Po dosedanjih informacijah je v napadu umrlo šest ljudi, devet - med njimi triletnega otroka - so jih prepeljali v različne bolnišnice, večinoma zaradi strelnih ran na rokah in nogah. En ranjenec je v kritičnem stanju, med ranjenimi pa je tudi policist. Bilo je še nekaj manjših poškodb, ki pa so jih oskrbeli na kraju dogodka.

Slovaška premierka Iveta Radičova je svojcem žrtev izrazila sožalje in je v stalnem stiku z notranjim ministrom Danielom Lipšicem, sproti pa jo obveščajo tudi o zdravstvenem stanju ranjencev, poroča Tasr.

Slovaški dnevnik SME pred tem na svoji spletni strani poročal, da naj bi bil morilec 15-letni odvisnik od drog, ki se je po svojem morilskem pohodu ustrelil. Po poročanju slovaških medijev je napadalec napadel romsko družino, ki je živela nad otroškim vrtcem.

Tovrstni napadi so precej pogosti v ZDA, a se jih zadnja leta več zgodilo tudi v Evropi. Zadnji hujši se je zgodil junija v Veliki Britaniji, kjer je taksist ubil 12 ljudi, nato pa je ustrelil še sebe. Marca lani je 17-letnik v Nemčiji ustrelil 15 ljudi, med njimi deset dijakov in tri učitelje. Tudi v tem primeru si je storilec sodil sam. Na Finskem je septembra 2008 22-letni študent ustrelil deset študentov in profesorja, nato pa je naredil samomor.