kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Svet

V Siriji v zračnih napadih ubit eden od voditeljev IS

Deli na:
V Siriji v zračnih napadih ubit eden od voditeljev IS

Foto: Reuters

V zračnih napadih na položaje skrajne sunitske Islamske države je bil ubit eden od vodij IS. Gre za tunizijskega skrajneža Tareka ben Tahar al Avni al Harzija, za katerega so ZDA razpisale nagrado v vrednosti tri milijone dolarjev, je v četrtek po lokalnem času po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil Pentagon.

Kot je dejal tiskovni predstavnik Pentagona Jeff Davis, bo zaradi al Harzijeve smrti IS imela težave pri dobavi borcev in orožja v in iz Iraka ter Sirije. Al Harzi je IS tudi dobavljal orožje iz Libije in priskrbel eksploziv za samomorilske napade in napade z avtomobili bombami. Po navedbah State Departmenta je prav tako skrbel za prihod borcev v Sirijo iz Evrope prek Turčije.

Napad, v katerem je bil ubit al Harzi, se je v Siriji v bližini meje z Irakom zgodil 16. junija. Dan prej so ZDA v Mosulu ubile njegovega brata. Ta je bil osumljen, da je septembra 2012 sodeloval v napadu na ameriški konzulat v libijskem Bengaziju, v katerem so bili ubiti štirje ameriški diplomati, med njimi tudi veleposlanik.