Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V samomorilskem napadu ubit sirski obrambni minister

Deli na:
V samomorilskem napadu ubit sirski obrambni minister

Foto: Reuters

Na sedež sirske obveščevalne agencije v središču prestolnice Damask je bil danes po poročanju državnih medijev izveden samomorilski bombni napad, v katerem je bil ubit obrambni minister, huje ranjenih pa več ministrov in visokih predstavnikov varnostnih sil. V Damasku se medtem spopadi med vladnimi silami in uporniki nadaljujejo četrti dan.

Državna televizija je poročala, da je bil tarča samomorilskega napada sestanek članov vlade in visokih predstavnikov varnostnih sil v močno varovanem poslopju nacionalnega varnostnega urada v četrti Ravda v središču mesta. V napadu je bil ubit obrambni minister, ranjenih pa je bilo več udeležencev sestanka, nekaj tudi huje, je poročala televizija, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Poslopje je sicer 500 metrov daleč od ameriškega veleposlaništva. Priče so povedale, da je policija območje zaprla, novinarjem pa so prepovedali dostop, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Državna tiskovna agencija Sana je pred tem danes poročala, da so vladne sile v četrti Midan blizu središča mesta upornikom zadale velike izgube. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da so vojaški helikopterji obstreljevali dve uporni četrti. Spopadi v prestolnici so v ponedeljek in torek zahtevali življenja več kot 60 vojakov, je še sporočil observatorij.

Do poročil o samomorilskem napadu prihaja, potem ko so uporniki v torek potrdili, da so sprožili "bitko za osvoboditev" Damaska.