palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nepalu sneg presenetil pohodnike, doslej našli številna trupla

Deli na:
V Nepalu sneg presenetil pohodnike, doslej našli številna trupla

Foto: Reuters

Silovita snežna nevihta je v Nepalu presenetila večjo skupino pohodnikov, reševalci pa so doslej našli 16 trupel, poročajo tuje tiskovne agencije. Med reševalno akcijo so rešili 60 ljudi, številni so na poti na varno. Za zdaj je še nejasno, koliko pohodnikov pogrešajo.

168 pohodnikov je premagovalo pot Annapurna v nepalski Himalaji, ko jih je na prelazu Thorang, ki je s 5416 metri najvišja točka pohodniške poti, v torek zajela snežna nevihta. Predstavniki nepalske policije so danes sporočili, da je življenje izgubilo devet Nepalcev, trije Poljaki, trije Izraelci in Vietnamec. 60 drugih pohodnikov so uspeli rešiti, prepeljali pa so jih v bližnjo bolnišnico Jomson.

Po navedbah nepalskih oblasti pa zaradi slabega vremena še vedno nimajo stika z nekaterimi pohodniki, a večina preostalih iz skupine naj bi že bila na poti na varno. Število pogrešanih je za zdaj še nejasno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pot Annapurna, za katero pohodniki potrebujejo od dva do tri tedne, je zelo priljubljena in se na njo predvsem na začetku leta in jeseni poda veliko število alpinistov. Snežne nevihte so za ta čas na tem območju precej nenavadne, po mnenju meteorologov pa je poslabšanje vremena povezano s ciklonom Hudhud, ki je pred dnevi zajel Indijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.