Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Grčiji je nemogoče sestaviti vlado narodne enotnosti

Deli na:

Vodja grške Demokratične leve stranke Fotis Kuvelis je za grško televizijo Antena danes ocenil, da v Grčiji ne bo mogoče sestaviti vlade narodne enotnosti, saj levičarska Siriza zavrača sodelovanje v koaliciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vlada brez Sirize pa ne bo imela potrebne podpore med ljudmi in v parlamentu," je še dejal Kuvelis, sicer nekdaj vodilni predstavnike Sirize, ki je stranko zapustil leta 2010. Kuvelis je še dejal, da si Siriza želi predčasnih volitev.

Predsednik Sirize Aleksis Cipras je ob tem napovedal, da se ne bo udeležil današnjega popoldanskega srečanja z grškim predsednikom Karlosom Papuljasom.

Papuljas je za ob 18.30 sklical pogovore s predstavniki najpomembnejših strank v državi, med njimi so konservativna Nova demokracija, socialistični Pasok in Siriza, da bi poskušali premostiti zastoj v pogovorih za sestavo nove grške vlade.

Če stranke do četrtka, ko je napovedana seja parlamenta, ne bodo dosegle dogovora o vladni koaliciji, bodo morali v Grčiji razpisati še ene predčasne parlamentarne volitve, ki bodo junija. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa bi lahko bile volitve 17. junija.

Javnomnenjske raziskave kažejo, da bi Siriza, ki zavrača dogovor Grčije z Evropsko unijo in Mednarodnim denarnim skladom o mednarodnem posojilu, na predčasnih volitvah dobila največ glasov podpre.