stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Bolgariji aretirali Francoza, povezanega z napadalci v Parizu

Deli na:
V Bolgariji aretirali Francoza, povezanega z napadalci v Parizu

Foto: Reuters

V Bolgariji so 1. januarja aretirali francoskega državljana, ki je bil v stiku z enim od dveh bratov, ki sta minuli teden v Parizu izvedla terorističen napad. Prijeli so ga, ko je poskušal prečkati mejo s Turčijo, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili na bolgarskem tožilstvu.

Gre za 29-letnega Fritz-Jolyja Joachina, francoskega državljana haitijskega porekla, ki je bil s Cherifom Kouachijem večkrat v stiku. Med drugim se je to zgodilo pred odhodom Joachina iz Francije 30. decembra lani, teden dni preden sta Cherif in Said Kouachi v napadu na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo ubila 12 ljudi.

Za Joachina je bil sprva razpisan evropski nalog za prijetje, ki ga je zaradi obtožb njegove žene, da je ugrabil njunega triletnega sina, izdala Francija. V ponedeljek pa so bolgarske oblasti prejele še drugi evropski nalog za prijetje, ki ga je izdalo sodišče v Parizu.

"Obtožbe se nanašajo na sodelovanje v organizirani kriminalni skupini, katere cilj je bil priprava terorističnih dejanj," je za AFP pojasnila bolgarska tožilka Darina Slavova.

Brata Kouachi sta svoj morilski pohod v Parizu izvedla 7. januarja. Dva dneva pozneje so ju varnostne sile ubile. Enaka usoda je doletela tudi tretjega terorističnega napadalca, ki je 8. januarja najprej ustrelil policistko, dan pozneje pa pri zajetju talcev v judovski trgovini ubil še štiri ljudi.