stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Belgiji obsežna operacija proti čečenskim džihadistom

Deli na:
V Belgiji obsežna operacija proti čečenskim džihadistom

Foto: Reuters

Belgijska policija je včeraj med racijami po vsej državi, kateri tarča so bile čečenske džihadistične skupine, pridržala 16 ljudi. Iz policije so sicer sporočili, da so nekateri od pridržanih osumljeni bojevanja na strani skrajnežev v Siriji oz. urjenja borcev. Kasneje so 14 pridržanih izpustili, dva pa priprli.

"Tarča preiskave je bil verski džihadizem v delu čečenske skupnosti," so sporočili iz belgijskega tožilstva in dodali, da so policisti v 21 racijah pridržali 16 ljudi. Racije so potekale v mestih Ostend, Bredene, Antwerp, Jabbeke, Louvain in Namur. Po navedbah tožilstva so bili nekateri od pridržanih verjetno aktivni v Siriji, predvsem na območju mesta Alep, ter so po vsej verjetnosti sodelovali v bojih.

Tožilstvo je kasneje sporočilo, da so 14 od aretiranih izpustili, dva pa priprli. Za še tri ljudi so sicer izdali naloge za aretacijo, a jih še niso našli.

Preiskavo so sprožili februarja, potem ko je policija pridobila informacije, da se je oseba iz Ostenda, domnevno ranjena v bojih v Siriji, vrnila v Belgijo na zdravljenje.

Belgijski premier Charles Michel je že pohvalil delo policistov in sodišč, ki so še enkrat dokazali pripravljenost belgijskih oblasti, da se borijo proti terorizmu.