stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Atenah neredi po samomoru upokojenca

Deli na:

V Atenah so v sredo zvečer izbruhnili neredi. Več deset demonstrantov je v policiste metalo kamenje in druge predmete, ti pa so jih razganjali s solzivcem in gumijevkami ter jih deset pridržali. Protesti so sledili samomoru starejšega moškega, ki je v poslovilnem pismu zapisal, da se za to odločil, ker v krizi ne vidi druge častne rešitve.

Moški se je dopoldne ustrelil v glavo in bil na mestu mrtev, pred smrtjo pa naj bi zaklical, da svojim otrokom noče zapustiti dolgov.

Proti večeru so se začeli na trgu Sintagma, ki je bil že v preteklosti prizorišče demonstracij proti varčevalnim ukrepom, zbirati demonstranti. Na drevo, v bližini katerega se je ustrelil upokojenec, so začeli obešati listke z napisi, kot so: "To je bil umor, ne samomor" in "Varčevalni ukrepi ubijajo".

Po podatkih policije sta bili v neredih dve osebi poškodovanih, do danes zjutraj pa so se razmere v grški prestolnici že umirile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Grški premier Lukas Papademos je v sredo izjavil, da je to tragičen dogodek. "V teh težkih trenutkih za našo družbo, moramo vsi - država in državljani - podpreti tiste, ki so obupani," je dejal.

Tiskovni predstavnik vlade Pantelis Kapsis pa je incident označil za "človeško tragedijo, ki ne sme postati predmet politične razprave".

Zaradi gospodarske krize in ostrih varčevalnih ukrepov, ki so vodili tudi v naraščanje brezposelnosti in nižanje plač ter pokojnin, so v Grčiji v zadnjem času zaznali višjo stopnjo depresije med ljudmi in večje število samomorov. Povprečno število samomorov v Grčiji je sicer nižje od evropskega povprečja.