nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ubijalska statistika! Kar 9614 migrantov osumljenih različnih kriminalnih dejanj

Deli na:
Ubijalska statistika! Kar 9614 migrantov osumljenih različnih kriminalnih dejanj

Foto: Profimedia

Begunci v Berlinu v kriminal zabredejo pogosteje kot pa povprečni prebivalci mesta, je razkrila statistika berlinske policije.

Podatke policije je zahteval član berlinskega mestnega senata Marcel Luthe (svobodni demokrati ali FDP). V mestu živi 70.000 registriranih migrantov (prosilcev za azil, beguncev in zavrnjenih prosilcev, ki jim je dovoljeno ostati v državi), pod teh pa jih je policija v letu 2016 kar 9614 obravnavala kot osumljence v različnih kriminalnih dejanjih. To je okoli 13 odstotkov celotne begunske populacije v mestu. Za primerjavo: okoli trije odstotki nemških državljanov so osumljenci v kriminalnih primerih.

Tudi če izključimo prestopke, kot je nezakonito priseljevanje, je trditev berlinske policije, da priseljenci niso bolj nagnjeni h kriminalu, nesprejemljiva, pravi Luthe. Dejstvo je, da je med priseljenci občutno več osumljencev za kriminalna dejanja kot pa med nemškimi državljani, ne oziraje se na starost in spol, ugotavlja Luthe.

Statistika spodkopava stališče zveznega notranjega ministrstva, da priseljenci niso nič bolj nagnjeni h kriminalu kot pa so Nemci, pravi Luthe. Čeprav zločinov ne gre pripisati skupini, temveč posameznikom, je te številke treba upoštevati pri raziskovanju in preprečevanju kriminala, meni senator.