pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpu obračajo hrbet zaradi izjav o Mehiki in Mehičanih

Deli na:
Trumpu obračajo hrbet zaradi izjav o Mehiki in Mehičanih

Foto: Reuters

Newyorški bogataš Donald Trump je med najavo svoje predsedniške kandidature pred tednom dni hudo užalil Mehiko in Mehičane, zaradi česar je sedaj televizija Univision odpovedala prenos tekmovanja za Miss USA, katerega solastnik je Trump, ki je že napovedal tožbo.

Trump je dejal, da Mehičani v ZDA prinašajo mamila in kriminal ter posiljujejo Američanke. Mimogrede je pripomnil, da so nekateri med njimi verjetno tudi dobri ljudje. Prav tako je napovedal gradnjo velikega zidu na meji z Mehiko.

Mehiška vlada je njegove izjave označila za absurdne, na Trumpa pa se je vsul plaz kritik številnih znanih osebnosti severne, srednje in južne Amerike. Televizija Univision, ki velja za latinsko različico ameriške CNN, je odpovedala prenos Miss USA in sodelovanje z vsemi organizacijami, kjer je poleg Trump.

Pred tem sta oba predvidena voditelja prenosa Miss USA podala odpoved. Čilski igralec Cristian de la Fuente je sporočil, da je velika škoda, ker je tako pomembna ustanova, kot je Miss USA, v rokah navadnega klovna. Tudi pevec Ricky Martin je sporočil, da je v Trumpovem srcu veliko neznanja in sovraštva, nastop na prireditvi pa je nemudoma odpovedal kolumbijski pevec J Balvin.

Trump vztraja pri svojem in je v pogovoru za televizijo Telemundo dejal, da preko meje z Mehiko prihajajo teroristi, ki v ZDA izvajajo napade. Ko ga je voditelj opomnil, da doslej še nihče, ki je prišel čez mejo z Mehiko, ni izvedel terorističnega napada, je Trump odvrnil, da to nihče ne ve, če ni bilo napadov doslej, pa bodo čez kakšen teden ali dva.

"Univision dela po navodilih mehiške vlade. Trumpa želijo utišati. Ampak Trumpa se ne da utišati", je dejal slovenski zet, ki je poročen z Melanijo Knavs.