evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump se hvali, kaj počne z ženskami: "Zgrabiš jih za p***o. Počneš lahko karkoli."

Deli na:
Trump se hvali, kaj počne z ženskami: "Zgrabiš jih za p***o. Počneš lahko karkoli."

Foto: Getty Images

Burno ameriško predsedniško kampanjo je včeraj še dodatno razvnel posnetek, v katerem se Donald Trump hvali s poljubljanjem in grabljenjem žensk brez njihovega privoljenja. Baha se tudi, da je poskusil seksati s poročeno žensko. Šlo je za zaseben pogovor, se brani Trump, ki dodaja, da je Bill Clinton med partijami golfa izustil še mnogo hujše stvari. "Opravičujem se, če je kdo užaljen."

Washington Post je objavil posnetek iz leta 2005, v katerem se Trump pogovarja s televizijskim voditeljem Billyjem Bushem (nečakom bivšega predsednika Georgea H. W. Busha) in mu z vulgarnimi izrazi razlaga o svojem neuspešnem zapeljevanju poročene žensk. Trump pravi: "Poskusil sem jo pof****i. Poročena je bila." Čeprav se je menda zelo potrudil in jo celo spremljal po nakupih pohištva, mu ni uspelo. Ženska, o kateri je Trump govoril, je Busheva sovoditeljica Nancy O'Dell. Ni znano, kdaj naj bi jo neuspešno osvajal, je pa posnetek nastal več mesecev po poroki z Melanijo.

Pogovor je posnel mikrofon, s katerim je bil Trump opremljen med snemanjem prispevka za tračarsko oddajo Access Hollywood - Trump si je delal reklamo pred nastopom v žajfnici Days of Our Lives (Dnevi našega življenja). Z Bushem sta se z avtobusom peljala v studio in kramljala, oba pa sta očitno pozabila, ali pa jima je bilo vseeno, da imata na sebi mikrofone.

V studiu je Bush Trumpa opozoril na privlačnost igralke Arianne Zucker, s katero naj bi posnel prizor, in Trump mu je odgovoril, da mora pojesti Tic Tac, če jo bo slučajno začel poljubljati. "Saj veš da me avtomatsko privlačijo lepe ženske - kar poljubljati jih začnem. Kot magnet je. Samo poljub. Sploh ne čakam."

"In ko si zvezdnik, ti to pustijo," doda Trump. "Počneš lahko karkoli." In nato še: "Zgrabiš jih za p***o. Počneš lahko karkoli."

Billyja Busha je slišati, kako aktivno spoduja sogovornika in se smeji Trumpovim besedam. Zdaj se je v opravičil: "Nerodno mi je in sramujem se." Da se je vse skupaj zgodilo pred enajstimi leti, ko je bil mlajši in manj zrel, še pravi.

 

Odzivi na objavo posnetka izjav Donalda Trumpa o ženskah

Donald Trump je na posnetek takoj odgovoril z izjavo, da je šlo le za šaljiv pogovor med moškima ter dodal, da mu je nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton med igranjem golfa povedal še hujše stvari. 

"Dajmo biti pošteni. Živimo v realnem svetu. Nikoli nisem trdil, da sem popoln ali se pretvarjal, da sem kaj drugega. Povedal sem stvari, ki jih obžalujem in besede v tem deset let starem posnetku so del tega. Izrekel sem jih, ni bilo prav in se opravičujem," je dejal ter obljubil, da bo v prihodnje boljši človek in ne bo več razočaral.

Izjavo je nadaljeval z besedami, da je video le odvračanje pozornosti od pravih vprašanj s katerimi se sooča Amerika, ki izgublja delovna mesta in je manj varna kot pred osmimi leti. "Hillary Clinton in njeni so uničili državo. Izrekel sem neumne besede ampak je velika razlika med besedami in dejanji drugih. Bill Clinton je zlorabljal ženske, Hillary Clinton pa je žrtve sramotila in zastraševala. O tem bomo še govorili in vidimo se v nedeljo na soočenju," je sklenil Trump.

Prvi ga je k odstopu pozval nekdanji guverner Utaha John Huntsman, sledil je senatni kandidat iz Illinoisa Mark Kirk, nato nekdanji guverner New Yorka George Pataki, politični direktor Trgovinske zbornice Rob Engstrom, nekdanja članice administracije pri Ronaldu Reaganu Linda Chavez, republikanska komentatorka Ana Navarro in številni drugi zahtevajo, da Trump odstopi in ga zamenja Mike Pence.

Republikanski podpredsedniški kandidat Mike Pence je v petek skoraj dobesedno bežal pred novinarji, republikanci, ki so doslej podpirali Trumpa pa prav tako. Po razmisleku so nekateri, kot je vodja senatne večine Mitch McConnell Trumpa obsodili in zahtevali resno opravičilo, vendar podpore kandidatu niso umaknili.

Predsednik predstavniškega doma kongresa Paul Ryan je odpovedal današnji prvi skupni nastop s Trumpom v Wisconsinu, Trump pa je sporočil, da ostaja v New Yorku in se bo pripravljal na nedeljsko soočenje z demokratko Hillary Clinton.

Kampanja demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton je nemudoma objavila kratko izjavo: "Grozljivo. Temu človeku ne smemo dovoliti, da postane predsednik". Nato pa prepustila zadevo medijem. Njen podpredsedniški kandidat Tim Kaine je dejal, da mu gre na bruhanje. "Moral bi biti šokiran ali presenečen, vendar moram priznati, da na žalost nisem," je dejal Kaine.

Demokrati že skušajo škandal izkoristiti za napade na vse republikance, ki so kdajkoli podprli Trumpa ali ne, saj menijo, da so se jim sedaj izboljšale možnosti za prevzem kongresne večine. Republikanci se zavedajo, da je kandidat postal radioaktiven za vso stranko in iščejo poti za izhod iz zagate. "Donald Trump je umazani starec," je dejal urednik konservativne revije Weekley Standard Bill Kristol.

Na televiziji Fox so voditelji precej bledih obrazov skušali zmanjšati škodo, nekdanji vodja Trumpovega volilnega štaba Corey Lewandowski pa je za CNN dejal, da Američani volijo voditelja svobodnega sveta, ne pa cerkvenega učitelja. Lewandowski je vseeno priporočil Trumpu naj gre nemudoma na televizijo na intervju s pojasnilom izjav.

Nekdanji guverner Floride Jeb Bush meni, da za to kar je na videu ni opravičila. Senatna kandidatka iz New Hampshira Kelly Ayotte, ki je pred dnevi Trumpa postavila za vzor otrokom, je sporočila, da so izjave povsem neprimerne in žaljive.

Celo predsednik Nacionalnega odbora republikanske stranke Reince Priebus je Trumpa obsodil in dejal, da se tako ne sme govoriti o nobeni ženski.

Pred ameriškimi volitvami se vsaka štiri leta govori o tako imenovanem oktobrskem presenečenju, ko o kakšnem kandidatu pride na dan kaj kar mu lahko uniči kampanjo. Clintonovi to kuha spletna stran WikiLeaks, Trump pa pomoči ne potrebuje. (STA)