sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Teroristu el Hazaniju spodletel masaker: 10 bojnih okvirjev, komplet nožev in pištola

Deli na:
Teroristu el Hazaniju spodletel masaker: 10 bojnih okvirjev, komplet nožev in pištola

Foto: Reuters in twitter

Musliman Ajub el Hazani se že dva dni osuplo čudi, da je obtožen terorizma, potem ko je v petek napadel potnike na vlaku iz Amsterdama v Pariz - Če se mu ne bi po naključju kalašnikov zaskočil, bi bili priča podobnemu pokolu, kot je bil tisti na plaži v Tuniziji. Prek svoje odvetnice Sophie David javnost prepričuje, da je nameraval potnike na vlaku oropati. Kakopak, za rop potnikov potrebuješ najmanj rusko jurišno puško kalašnikov, deset bojnih okvirjev s po 30 naboji (običajno jih ima vojska pri bojnih nalogah pet), komplet nožev in pištolo. Vse to je Hazani imel.

Petkov napad na potnike na vlaku še vedno odmeva. Na srečo ni nihče umrl, ker je posredovali prisebni potniki, ki so najprej onesposobili 25-letnega Maročana, ga pošteno pretepli, zvezali in ga na železniški postaji v francoskem Arrasu izročili policistom in preiskovalcem. Začudenje pa zdaj vzbuja zagovor terorista. Pravi, da se mu je kalašnikov zaskočil in da je hotel oropati potnike, ker je bil lačen. Zanimivo ob tem je, da so priče povedale, da je potem, ko je stopil na hitri vlak, obstal v prostoru med dvema vagonoma, začel streljati in ranil enega od potnikov.

Da bi streljal, ne to pa ne, se brani el Hazani, ker on, tako je povedala Davidova, »ni slišal nobenega streljanja«. Če drži njegova, potem so imeli potniki prisluhe. Še več. Sami sebe so ranili. Torej je bil očitno napad čista izmišljotina in zarota Evropejcev.

Potožil je tudi, da je pogosto lačen in da spi z brezdomci v parku nedaleč od železniške postaje Midi v Bruslju. In potem se mu je najbrž na travi med drevesi nenadoma prikazal kalašnikov. Pravi namreč, da je torbo z orožjem našel prav tam in nikjer drugje. Seveda, kalašnikov, pištola, noži in nabojniki kar ležijo v parku. Tako je običajno, kaj ne? Čudno je le, da tako orožje vedno »najdejo« muslimani, po možnosti radikalni muslimani, in kalašnikovi, tako jih je razumeti, rastejo po drevesih in v parkih. Včasih ga tudi kupijo ali pa jim ga da kdo za darilo za rojstni dan.  

No, kakorkoli, Hazani se je, ko je na travi našel kalašnikova, odločil, da bo skušal oropati vlak. Potnike naj bi z orožjem izsiljeval in nato streljal v okno, skozi katerega bi pobegnil. Genialen načrt, ni kaj. Vendar ima zgodba na muslimanovo žalost več lukenj kot švicarski sir, zato preiskovalci njegovim besedam za zdaj niso nasedli. Za zdaj zato, ker je v politično korektni multikulturni Evropi vse mogoče: da je žrtev el Hazani in da so pravi napadalci potniki. Čeprav je tak scenarij skoraj nemogoč, saj so ga tudi obveščevalne službe kar štirih držav (Belgije, Nemčije, Francije in Španije) označile za muslimanskega ekstremista.

Hazani je sicer živel v Španiji, Franciji in Belgiji, tako francoskim kot španskim oblastem pa je bil znan zaradi povezav s skrajnimi muslimanskimi gibanji.