Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Teorija zarote: je zakon med Donaldom Trumpom in Melanio sploh veljaven?

Deli na:
Teorija zarote: je zakon med Donaldom Trumpom in Melanio sploh veljaven?

Donald in Melania Trump. - Foto: Profimedia

Milijarder Donald Trump in Sevničanka Melania sta se poročila 22. januarja 2005 v episkopalni cerkvi v Palm Beachu na Floridi.

Donald Trump je bil pred tem že dvakrat poročen in dvakrat ločen, za Melanio pa je bil to prvi zakon. Trump se po uradnih podatkih versko opredeljuje za prezbiterijanca.

To je protestantska kalvinistična veroizpoved, ki se je oblikovala na Škotskem in je s priseljevanjem Škotov pognala močne korenine tudi v ZDA. Škotinja je bila tudi Trumpova mama, medtem ko je po očetovi strani Trump nemškega rodu.

Z Melanio se je Trump poročil episkopalni cerkvi, in sicer v anglikanskem poročnem obredu. Ameriška episkopalna cerkev je namreč del anglikanske skupnosti cerkva.

Za Melania se je dolgo ugibala njena vera, na srečanju s papežem Frančiškom maja 2017 pa je javno potrdila, da je katoličanka.

V to dejstvo se je zapičil spletni medij Religion News Service (RNS), ki bi ga lahko opisali kot nekakšen levo usmerjeni verski medij in mu nekateri očitajo, da ima predsodke do tradicionalnih religij.

RNS tako piše, da po kanonskem pravu Katoliške cerkve zakon ni veljaven, če je bil eden od partnerjev prej poročen, če je njegov nekdanji zakonec še živ in če prejšnjega zakona Cerkev ni razglasila za ničnega.

Ko se je nekdanji ameriški kongresnik Newt Gingrich poročil s svojo katoliško izbranko Callisto Bisek, je dobil potrdilo o ničnosti obeh svojih prejšnjih dveh zakonov in se nato se sam spreobrnil v katolika.

»Je Donald storil enako? Če ne … potem po tradicionalnih katoliških merilih Melania živi v grehu,« še piše RNS.