favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Švicarja pobegnila pakistanskim talibanom

Deli na:

Švicarska državljana, ki sta bila v ujetništvu pakistanskih talibanov več kot osem mesecev, sta od danes znova na prostosti. Švicarski par trdi, da sta svojim ugrabiteljem uspela pobegniti sama, je sporočila pakistanska vojska. Olivier David Och in Daniela Widmer so ugrabili 1. julija lani v Balučistanu, pokrajini na jugozahodu Pakistana.

Mlad par je poleti potoval po Pakistanu, njun moder volkswagnov kombi pa so nato našli v okrožju Loralai približno 170 kilometrov vzhodno od Kvete, prestolnice Balučistana. Ugrabljena sta bila na plemenskem območju blizu meje z Afganistanom, ki je preplavljeno s pripadniki teroristične skupine Al Kaide.

"Par je na varnem. Prepeljali smo ju do mesta Pešavar," je predstavnik pakistanske vojske Atar Abas povedal za francosko tiskovno agencijo AFP. "Povedala sta nam, da sta ugrabiteljem pobegnila," je dodal Abas.

Pakistanski talibani so odgovornost za ugrabitev prevzeli julija lani in zahtevali, da se v zameno za talca na prostost izpusti Afija Sidikija, pakistanskega nevrologa, ki je bil leta 2010 v New Yorku obsojen za poskus umora ameriških vladnih agentov v Afganistanu.