Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sirske sile streljale na begunsko taborišče v Turčiji

Deli na:

Napetosti na meji med Sirijo in Turčijo se stopnjujejo. Sirske vladne sile so danes streljale na begunsko taborišče na turški strani meje, pri čemer je bilo ranjenih več ljudi, sirski aktivisti pa poročajo celo o dveh mrtvih. Na sirsko-libanonski meji pa je bil danes ubit snemalec libanonske televizije.

Sirski vojaki naj bi streljali na upornike, ki so poskušali pobegniti preko meje v begunsko taborišče. Napetosti na sirsko-turški meji se stopnjuje pred prihodom posebnega odposlanca Združenih narodov in Arabske lige za Sirijo Kofija Annana in ameriških senatorjev Johna McCaina ter Joeja Liebermana, ki naj bi v torek obiskali taborišče sirskih beguncev v Turčiji.

Libanonski snemalec pa je bil ubit na mejnem območju Vadi Haled, druge podrobnosti pa za zdaj niso znane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

O nasilju poročajo tudi iz drugih delov Sirije. V spopadih je v različnih delih države bilo danes ubitih 12 pripadnikov sirskih varnostnih sil in civilist.

Iz osrednje pokrajine Hama pa poročajo, da je bilo v topniškem napadu režimskih sil ubitih najmanj 35 civilistov, med njimi ženske in otroci. Kot je sporočil predstavnik Sirskega observatorija za človekove pravice Rami Abdel, je med žrtvami 15 mladoletnikov in osem žensk.