Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Saga je končana: Elon Musk prevzel Twitter in takoj odpustil dosedanje šefe

Deli na:
Saga je končana: Elon Musk prevzel Twitter in takoj odpustil dosedanje šefe

Musk je v torek vkoral na sedež Twitterja in s seboj prinesel umivalnik. - Foto: Twitter

Milijarder Elon Musk je vendarle prevzel družbeni medij Twitter. Najbogatejši človek na svetu je 44 milijard dolarjev vreden prevzem zaključil v četrtek, novico pa pospremil s tvitom, da je "ptica osvobojena". Glede na poročanje ameriških medijev je že razrešil več najvišjih predstavnikov podjetja, vključno z izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom.

Z Muskovim prevzemom Twitterja se zaključuje več mesecev trajajoča saga med ustanoviteljem Tesle in podjetja Space X ter tem družbenim medijem. Musk je namreč nakup Twitterja napovedal aprila, njegovi odvetniki pa so tehnološko podjetje v začetku julija uradno obvestili, da Musk od posla odstopa. Kot razlog so navedli, da ga je podjetje zavajalo glede ključnih vidikov poslovanja, zlasti glede dejanskega števila uporabniških računov.

Twitter je Muska tožil, a je nato ta v začetku meseca sporočil, da bo nakup vendarle izpeljal, in sicer po prvotno ponujeni odkupni ceni 54,2 dolarja za delnico. Strani sta imeli čas za sklenitev 44 milijard ameriških dolarjev vrednega posla do danes, v nasprotnem primeru bi stekel sodni proces.


Musk je v četrtek še pred uradno potrditvijo izjavil, da prevzema Twitter zato, da pomaga človeštvu. "Za prihodnost civilizacije je pomembno, da ima digitalni javni prostor, kjer se lahko razpravlja o širokem obsegu prepričanj na zdrav način, brez zatekanja k nasilju," je v odprtem pismu sporočil bogataš.

Musk je dodal, da lahko družbeni mediji ustvarijo več sovraštva in razdelijo družbo v votline, kjer se lahko poslušajo skrajneži take ali drugačne vrste. "Twitter seveda ne mora postati peklenska površina, kjer lahko vsak dela, kar mu pade na pamet, kjer se lahko pove vse brez posledic, vendar pa mora biti topel in izražati dobrodošlico vsem," je zapisal.

Prevzem je nato v četrtek zvečer potrdil s tvitom: "Ptica je osvobojena".

Glede na poročanje ameriških medijev je nemudoma razrešil izvršnega direktorja Agrawala, glavnega finančnega direktorja Neda Segala in direktorico za pravne zadeve Vijayo Gadde.