Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruske babice v evrovizijski finale

Deli na:

Prvi predizbor Evrovizije v azerbajdžanskem mestu vetrov, Bakuju, je prinesel prvih deset finalistov za sobotni veliki dogodek. Za največjo zabavo je poskrbelo šest babic iz Rusije s pesmijo Party for Everybody, ki so na odru mimogrede še spekle piškote.

Šest babic, ki prihajajo iz vasi s 600 prebivalci, pod skupnim imenom Buranovskiye Babushki deluje že 40 let. Na ruski izbor za Evrovizijo so se prijavile že leta 2010 in takrat pristale na drugem mestu. Njihov takratni namen je bil, da bi tako zbrale denar za obnovo cerkve, letos naj bi jih vodila zgolj ljubezen do glasbe in nastopanja. Ljubljenke občinstva se bodo ponovno predstavile v sobotnem finalu.

Občinstvo je lahko med drugim prisluhnilo najtežji pesmi letošnjega izbora z naslovom Suus v izvedbi albanske pevke Rone Nishliu, katere razpon glasu ima tri oktave in pol. Pričakovano si je prislužila finale.

V finale so se uvrstile še Romunija, Moldavija, Islandija, Madžarska, Danska, Ciper, Grčija in Irska.

V prvem polfinalu je nastopil tudi Rambo Amadeus s kritično pesmijo Euro Neuro. Črnogorski predstavnik je bil tako edini iz držav nekdanje Jugoslavije, ki je nastopil danes in tako ni mogel računati na glasove nekdanjih "bratov". Glasovali so lahko namreč le tisti gledalci in nacionalne žirije, ki so sodelovali v prvem polfinalu.

Drugi polfinale z novimi 18 državami bo v četrtek, takrat bo nastopila tudi slovenska predstavnica Eva Boto s pesmijo Verjamem. Finale za pesem Evrovizijo bo v soboto, ko se bo pomerilo 26 držav.