Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rimski dijaki padli na izpitih in zažgali šolo

Deli na:
Rimski dijaki padli na izpitih in zažgali šolo

Foto: Arhiv Reporterja

Štirje italijanski dijaki so se včeraj sami predali policiji in priznali, da so krivi za nedavni požig rimske gimnazije Socrates. Da zanetijo požar v šoli, ki jo obiskujejo, so se odločili, potem ko so padli na izpitih. Ogenj je sicer povzročil za najmanj 200.000 evrov škode, dogodek pa je obsodil celo italijanski predsednik Giorgio Napolitano.

Dva od požigalcev sta mladoletna, trije od njih so junija padli na izpitih ob zaključku šolskega leta, dva pa teh izpitov nista opravila že tudi v prejšnjih letih, poročanje italijanske tiskovne agencije Ansa povzema francoska agencija AFP.

Gimnazija Socrates je bila tarča napadalcev v soboto zgodaj zjutraj. Požar je opustošil osem učilnic in se je prebil v medije po vsej državi, še piše AFP.

Popravila naj bi stala do 400.000 evrov, kljub velikemu obsegu pa naj bi bila končana še pred začetkom novega šolskega leta, so sporočile pristojne oblasti.

Mediji so sprva ugibali, da bi utegnil imeti požig politično ozadje, saj je omenjena gimnazija znana po svojih kampanjah proti diskriminaciji, nedavno pa so poslopje šole neznanci popisali s homofobnimi grafiti.