pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin še ima zaveznike: Venezuela bo Rusiji vedno stala ob strani, pravi predsednik Maduro

Deli na:
Putin še ima zaveznike: Venezuela bo Rusiji vedno stala ob strani, pravi predsednik Maduro

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj v Moskvi gostil venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, ki mu je zagotovil, da bo Venezuela Rusiji vedno stala ob strani. V pogovorih sta se posvetila predvsem padanju cen nafte na svetovnem trgu, kar je močno prizadelo obe državi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Maduro je Putinu izrazil tudi podporo v sedanji gospodarski krizi, ki je prizadela Rusijo, in izrazil prepričanje, da jo bo Putin potegnil nazaj na zeleno vejo. Sicer pa sta oba predsednika govorila predvsem o gospodarskem sodelovanju in krepitvi skupnih projektov, zlasti na energetskem področju, je po srečanju povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Putin je Venezuelo označil za "zelo tesno partnerico in enega vodilnih partnerjev Rusije v Latinski Ameriki", so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz Kremlja.

Maduro se je sicer v nedeljo mudil tudi v Savdski Arabiji, največji izvoznici nafte, da bi se pogovoril glede velikih padcev cen nafte. To naj bi bila v veliki meri predvsem posledica nezmanjšane proizvodnje velikih proizvajalk - zlasti Savdske Arabije - ob pešajočem povpraševanju na svetovnem trgu. V Caracasu so sicer že nakazali, da so pripravljeni omejiti proizvodnjo nafte, če bi to stabiliziralo cene.

Socialistični voditelj Venezuele je obiskal tudi Kitajsko, drugega največjega kupca venezuelske nafte in največjega vlagatelja v tej južnoameriški državi.