sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin in Hollande z dogovorom o sodelovanju v Siriji

Deli na:
Putin in Hollande z dogovorom o sodelovanju v Siriji

Foto: Reuters

Predsednika Rusije in Francije Vladimir Putin in Francois Hollande sta se dogovorila za okrepitev sodelovanja med vojskama in obveščevalnimi agencijami svojih držav v Siriji, so sporočili iz Kremlja. Voditelja sta dogovor sprejela po napadih v Parizu in bombnem napadu na ruskem letalu, za katere je odgovornost prevzela Islamska država.

"Dogovorjeno je bilo, da se zagotovita tesnejši stik in usklajevanje med vojskama in varnostnimi agencijami obeh držav v ukrepanju proti terorističnim skupinam v Siriji," so po telefonskem pogovoru Putina in Hollanda sporočili iz Kremlja.

Med drugim naj bi se državi po poročanju ruskih medijev tudi dogovorili, da bo v trenutnih operacijah v Siriji francoski letalonosilki na pomoč priskočila ruska vojaška ladja Moskva, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Hollande in Putin se bosta sicer prihodnji teden srečala tudi osebno. Francoski predsednik bo v Moskvo odpotoval prihodnji četrtek, medtem ko se bo že v torek v Washingtonu sestal tudi s predsednikom ZDA Barackom Obamo.

Tema srečanj z obema bo boj proti skrajni sunitski skupini Islamska država. Kot je v ponedeljek napovedal Hollande, želi okrepiti mednarodna prizadevanja na tem področju.

Islamska država je prevzela odgovornost tako za niz terorističnih napadov v Parizu, v katerih je minuli petek umrlo 129 ljudi, kot za strmoglavljenje ruskega potniškega letala nad Sinajem 31. oktobra.

Rusija je včeraj sporočila, da je dejansko šlo za teroristični napad, Putin pa je napovedal okrepitev letalskih napadov v Siriji.