Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pri kralju banan Rastoderju spet odkrili kokain? Ne drži, trdi trgovec

Deli na:
Pri kralju banan Rastoderju spet odkrili kokain? Ne drži, trdi trgovec

Posnetki italijanske policije jasno kažejo, da je bil kokain med drugim skrit tudi v tovoru Rastoderjevih banan Derby. - Foto: Facebook

Italijanska policija je v pristanišču Gioia Tauro na jugu Italije pošiljki banan iz Ekvadorja odkrila 2,7 tone kokaina. Video posnetek akcije, ki ga je objavila italijanska finančna policija Guardia di Finanza, razkriva, da naj bi šlo za banane Derby slovenskega podjetja Rastoder, so včeraj poročali mediji. V družbi Rastoder pa pravijo, da se kokain ni znašel v njihovi pošiljki in da so se njihove škatle zgolj po naključku prikazale v posnetku poleg "kontaminiranih" škatel

Kokain je bil skrit dveh zabojnikih, v katerih je bilo skupno 78 ton banan, poroča italijanska agencija ANSA. Pošiljka je pripotovala iz Guayaquila v Ekvadorju, prek pristanišča Batumi v Gruziji pa je bila namenjena Armenijo, prek pristanišča Batumi v Gruziji. Cena zaseženih drog na trgu naj bi bila več kot 800 milijonov evrov.

Izet Rastoder, lastnik podjetja Rastoder, je sporočil, da je za zadevo izvedel šele iz medijev. V njegovem podjetju pa pravijo, da se s težavo v pošiljkah iz Latinske Amerike skritih mamil sooča celotna industrija.

"Guarda di Finanza je izdala sporočilo za javnost, v katerem je izrecno navedla, da so bile vse najdbe v zabojnikih, ki so prišli iz Ekvadorja. Škatle podjetja Derby, ki so za sekundo vidne v videu, imajo označbe Kolumbija. Prav tako lahko zagotovimo, da z Armenijo ne poslujemo, tako da omenjena najdba ni povezana z nami," so sporočili iz družbe Rastoder.

Dodajajo še: "Bananski zabojniki so stalna tarča tihotapskih združb. Temu botruje predvsem dejstvo, da je daleč največ zabojnikov iz Južne Amerike na poti v Evropo s sadjem. Že iz dotičnega videa je v nekaj sekundah videti vsaj tri različne znamke banan. Samo podjetje Rastoder na teden pripelje povprečno 200 zabojnikov banan, na ladjah pa je prek 1.000 zabojnikov s sadjem. S težavo se tako sooča celotna industrija, tako da imamo v verigi logistike poostrene varnostne ukrepe, vključno z vstopnimi pristanišči in štirimi plombami, ki jih ima vsak zabojnik."