bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Svet

Pri kralju banan Rastoderju spet odkrili kokain? Ne drži, trdi trgovec

Deli na:
Pri kralju banan Rastoderju spet odkrili kokain? Ne drži, trdi trgovec

Posnetki italijanske policije jasno kažejo, da je bil kokain med drugim skrit tudi v tovoru Rastoderjevih banan Derby. - Foto: Facebook

Italijanska policija je v pristanišču Gioia Tauro na jugu Italije pošiljki banan iz Ekvadorja odkrila 2,7 tone kokaina. Video posnetek akcije, ki ga je objavila italijanska finančna policija Guardia di Finanza, razkriva, da naj bi šlo za banane Derby slovenskega podjetja Rastoder, so včeraj poročali mediji. V družbi Rastoder pa pravijo, da se kokain ni znašel v njihovi pošiljki in da so se njihove škatle zgolj po naključku prikazale v posnetku poleg "kontaminiranih" škatel

Kokain je bil skrit dveh zabojnikih, v katerih je bilo skupno 78 ton banan, poroča italijanska agencija ANSA. Pošiljka je pripotovala iz Guayaquila v Ekvadorju, prek pristanišča Batumi v Gruziji pa je bila namenjena Armenijo, prek pristanišča Batumi v Gruziji. Cena zaseženih drog na trgu naj bi bila več kot 800 milijonov evrov.

Izet Rastoder, lastnik podjetja Rastoder, je sporočil, da je za zadevo izvedel šele iz medijev. V njegovem podjetju pa pravijo, da se s težavo v pošiljkah iz Latinske Amerike skritih mamil sooča celotna industrija.

"Guarda di Finanza je izdala sporočilo za javnost, v katerem je izrecno navedla, da so bile vse najdbe v zabojnikih, ki so prišli iz Ekvadorja. Škatle podjetja Derby, ki so za sekundo vidne v videu, imajo označbe Kolumbija. Prav tako lahko zagotovimo, da z Armenijo ne poslujemo, tako da omenjena najdba ni povezana z nami," so sporočili iz družbe Rastoder.

Dodajajo še: "Bananski zabojniki so stalna tarča tihotapskih združb. Temu botruje predvsem dejstvo, da je daleč največ zabojnikov iz Južne Amerike na poti v Evropo s sadjem. Že iz dotičnega videa je v nekaj sekundah videti vsaj tri različne znamke banan. Samo podjetje Rastoder na teden pripelje povprečno 200 zabojnikov banan, na ladjah pa je prek 1.000 zabojnikov s sadjem. S težavo se tako sooča celotna industrija, tako da imamo v verigi logistike poostrene varnostne ukrepe, vključno z vstopnimi pristanišči in štirimi plombami, ki jih ima vsak zabojnik."