kamera, v vozilu, daschcam, nesreča, dokazovanje, zavarovalnica Svet24.si

Kamere v vozilih. Jih upoštevajo zavarovalnice, ...

farmacija, laboratorij Svet24.si

Študij farmacije kmalu tudi v Mariboru

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

Thomas Kingston, Gabriella Kingston Njena.si

Član kraljeve družine se je ustrelil v glavo

doncic Ekipa24.si

Fantastični Dončić se je spet spogledoval z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prekletstvo Kennedyjevih: Smrt, droge in obsedenost

Deli na:
Prekletstvo Kennedyjevih: Smrt, droge in obsedenost

60 let kasneje teorije zarote o umoru predsednika Johna F. Kennedyja še vedno burijo domišljijo Američanov. - Foto: Profimedia

Črke JFK so magična formula ameriške družbe, mit brez meja. V sebi nosi obsedenost z izgubljenim predsednikom, ki je prerasel človeške omejitve. Hrepenenje po državi, kot bi menda lahko bila, pa jo je razblinila dallaška krogla. Paranojo pred zarotami globoke države, ki kot živi pesek požirajo vse okoli sebe. In zgodovino družine, ki se je v treh generacijah iz krp izstrelila v ameriški zenit, v četrti pa novi RFK tragedijo izrablja za farso.

Po šestih desetletjih najbolj prizemljena razlaga, kaj se je 22. novembra 1963 zgodilo v Dallasu, ostajajo zaključki kongresne preiskave o atentatu. Kennedyja je ubil Oswald – novi dokumenti so potrdili, da je bil dober, ne nespreten strelec.

Večina Američanov še vedno ne verjame uradnim zaključkom, skoraj dve tretjini jih je prepričanih, da je šlo za zaroto. Veliko zaslug ima razvpiti film JFK režiserja Oliverja Stona, čeprav mnogo ljudi ne razume, da ne gre za dokumentarec, ampak na pol fiktivni politični triler.

Verniki teorij zarot niso obupali, saj je Bela hiša popustila ugovorom obveščevalne skupnosti ter odložila objavo manjšega dela arhiva. Kar so razumeli kot znak, da resnično obremenilne dokaze še vedno skrivajo.

Kako Robert F. Kennedy mlajši, sin JFK-jevega prav tako umorjenega brata Roberta, meče senco na zapuščino očeta in strica - zakaj so mnogi Kennedyji v javni izjavi zapisali, da si delijo priimek, ne pa stališč in vrednot, nekateri so Kennedyja celo obtožili, da izkorišča in sramoti družinsko ime.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24