pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poslanec si je Playboyevo zajčico ogledoval med razpravo o beguncih

Deli na:
Poslanec si je Playboyevo zajčico ogledoval med razpravo o beguncih

Zgodilo se je pretekli četrtek, ko so v nemškem bundestagu razpravljali o valu beguncev iz Sirije in Iraka. Krščanskemu demokratu (CDU) Christopherju Bergnerju je bila razprava o humanitarni katastrofi očitno dolgočasna, zato je prek pametnega telefona brskal po svetovnem spletu. A ni iskal informacije o Bližnjem vzhodu, temveč si je ogledoval Playboyevo zajčico. Zalotili so ga novinarji Bilda, njegovo početje fotografirali, toda Bergnerju na kraj pameti ni prišlo, da bi časopis obtožil vdora v zasebnost, kot sta to v Sloveniji naredila nekdanja premierka Alenka Bratušek in obrambni minister Roman Jakič.

»Za Christopherja Bergnerja so bile novice dneva očitno na spletnih straneh za odrasle,« je na Twitterju zbodel poslanskega kolega Sebastian Striegel, sicer član Zelenih. Nekdanjega predsednika vlade zvezne dežele Saške-Anhalt Bergnerja so Bildovi novinarji najprej na splošno vprašali, ali po spletu kaj brska po žgečkljivih straneh, pa jim je odvrnil, da zna komaj prebrati stara sporočila. Ko so ga soočili s fotografijo, na kateri se jasno vidi, kako si ogleduje Playboyevo zajčico, pa se je branil, da se ne spomni dobro, da je po vsej verjetnosti prek Googla povsem po naključju zašel na to stran in da bo imel zaradi tega najbrž zdaj doma težave. Bergner je namreč poročen in je oče treh otrok.

Toda Christopherju Bergnerju na kraj pameti ni prišlo, da bi medij obtožil vdora v zasebnost. Je javna oseba, politik, tega se zaveda, ve tudi, če so ga dobili s spuščenimi hlačami, mora to vzeti v zakup. Da so fotografi ujeli vsebino njegovega mobilnega telefona, je kriv sam.

Ja, tako poteka to v demokraciji, za razliko od Slovenije, kjer zaradi tovrstnih fotografij preganjajo novinarje. Najprej je Reporter lani pomladi objavil fotografijo, iz katere je razvidna vsebina elektronskega sporočila, kako Klemen Grošelj, nekdanji šef Zaresove ministrice Darje Radić, kadrovsko svetuje Romanu Jakiču. Slednji je nato zahteval umik fotografije in prepoved objavljanja vsebin, vendar okrožno sodišče njegovemu predlogu za izdajo začasne odredbe ni ugodilo, a je nato višje sodišču v drugo odločilo drugače.

Še večje težave ima fotograf Jani Božič, ki ga je ovadila premierka Alenka Bratušek. Fotografiral je vsebino kratkega sporočila, ki ji ga je poslal Peter Kraljič. Ta je Bratuškovi čestital ob njeni izvolitvi, in to 20 minut pred objavo rezultatov o izvolitvi. Najprej je fotografu grozil Matija Sevšek, direktor vladnega urada za komuniciranje, nato pa mu je generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik, danes informacijska pooblaščenka, odvzela akreditacijo za spremljanje dela DZ. Na koncu ga je ovadila Bratuškova, zadeva je bila pred okrajnim sodiščem do zdaj enkrat prestavljena, nadaljevala naj bi se sredi decembra. Obtožnica Božiča bremeni kaznivega dejanja kršitve tajnosti občil.