palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

MasterChef: Luka z mamino pomočjo do vrha?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Po udaru strele odpovedan zadnji dan rock festivala

Deli na:
Po udaru strele odpovedan zadnji dan rock festivala

Foto: Arhiv Reporterja

Zadnji dan razprodanega rock festivala Rock am Ring v nemškem kraju Mendig južno od Bonna so danes lokalne oblasti odpovedale zaradi slabega vremena, potem ko je bilo na festivalu v udaru strele v petek zvečer ranjenih najmanj 80 ljudi, so sporočili organizatorji.

Mestne oblasti Mendiga so zaradi napovedanih novih neurij organizatorjem festivala danes odvzele dovoljenje, tako da so morali do poldneva vsi ljudje zapustiti prizorišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nevihta se je v petek zvečer razbesnela natanko nad prizoriščem glasbenega festivala, ki so ga potem prekinili. V času neurja je bilo na območju okoli 90.000 ljudi. Močno deževje je uničilo tudi več šotorov.

Po večurni prekinitvi zaradi slabega vremena so nato v soboto zvečer potekali koncerti na dveh odrih. Na enem so pred večtisočglavo množico nastopili kalifornijski rokerji Red Hot Chili Peppers.

V Bonnu so zaradi možnosti nadaljnjih poplav vzpostavili krizni štab, potem ko je v soboto zvečer že poplavilo več kleti in cest.

Težave zaradi vremena imajo tudi na Bavarskem na jugu Nemčije, kjer so strele zanetile požar v dveh hišah, štiri osebe pa so bile pri tem poškodovane. Na območju Pollinga so poplavljene številne kleti in ceste, reševalne službe pa so ponoči prejemale klice na pomoč skoraj vsako minuto.