GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pilot ponesrečenega ruskega letala je želel narediti vtis na kupce

Deli na:

Pilot ruskega potniškega letala, ki je prejšnji teden strmoglavilo v gorovju blizu indonezijske prestolnice Džakarta, naj bi želel med letom narediti vtis na morebitne kupce letala, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Letalo je strmoglavilo, nesreče pa naj ne bi preživel nobeden od 45 potnikov in članov posadke.

Generalni sekretar Indonezijske nacionalne zveze letalskih prevoznikov Tengku Burhanuddin je za indonezijski časnik The Jakarta Post povedal, da je pilot med prvim predstavitvenim letom na dan nesreče preizkušal sposobnosti letala, da bi navdušil potencialne kupce.

"Hoteli so pokazati, kako dobro letalo je suhoj superjet 100. To ljudje počnejo, ko želijo pritegniti potencialne stranke," je dejal Burhanuddin, ki je bil eden izmed potnikov na prvem predstavitvenem letu.

Prvi let se je končal brez zapletov, med drugim predstavitvenim letom pa je suhoj strmoglavil v goro Salak.


Burhanuddin je za časnik povedal, da je pilot med prvim letom letalo spustil z normalne potovalne višine z manevrom, ki je potnikom omogočil boljši pogled.

"Polet je bil fantastičen. Kot oseba, ki ljubi letenje, moram reči, da sem se počutil varno in udobno," je dejal Burhanuddin in dodal, da je suhoj letel hitreje in precej manj hrupno kot boeing in airbus.

Preiskovalci nesreče so sporočili, da še vedno iščejo črni skrinjici letala, in dodali, da je še prezgodaj, da bi špekulirali o vzroku nesreče. Rusija je v Indonezijo poslala več kot 70 ljudi, da bi pomagali pri preiskavi in identifikaciji žrtev nesreče. Večina žrtev je bila Indonezijcev, osem potnikov je bilo iz Rusije ter po eden iz Francije oziroma ZDA.

Novo letalo ruskega proizvajalca Suhoj je v sredo izginilo z radarja južno od indonezijske prestolnice Džakarta 20 minut po vzletu. Posadka letala je pred izginotjem kontrolni stolp zaprosila za dovoljenje, da letalo spusti z višine 3000 na 1800 metrov, gora Salak pa je visoka 2200 metrov.