nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Piarovka republikanskega kongresnika odstopila zaradi žalitve hčerk predsednika Obame

Deli na:
Piarovka republikanskega kongresnika odstopila zaradi žalitve hčerk predsednika Obame

Foto: Reuters

Tiskovna predstavnica republikanskega kongresnika iz Tennesseeja Elizabeth Lauten je v ponedeljek za ameriško televizijo NBC potrdila svoj odstop s položaja, ker je konec tedna na spletnem družbenem omrežju Facebook nepremišljeno žalila hčerki predsednika ZDA Baracka Obame.

Direktorica za komunikacije kongresnika Stevena Fincherja se je za svoje izjave opravičila, vendar je bilo že prepozno, saj si tega na svojem položaju ne bi smela privoščiti. Kritizirali so jo tako liberalci kot konservativci, saj so mladoletni otroci politikov v ZDA prepovedano območje.

Lautenova je kritizirala oblačila in drži Sashe in Malie Obama minuli teden, ko je predsednik tradicionalno pomilostil purana pred zahvalnim dnevom. Oblečeni sta bili, kot se pač oblačijo najstnice, poleg tega pa nista bili navdušeni nad puranjim cirkusom.

"Draga Sasha in Malia. Razumem, da sta v teh nemogočih najstniških letih, vendar pa sta del prve družine in skušajta pokazati malce dostojanstva. Malce se potrudita. Vsaj delajta se, da vama to, da sta v Beli hiši, nekaj pomeni. Oblecita se, kot da zaslužita spoštovanje, ne pa prostor za barom," je med drugim napisala Lautenova.

Potem, ko je objavila zapis, se je v njej očitno nekaj premaknilo in je kasneje napisala celo opravičilo. Pojasnila je, da je molila, govorila s starši in še enkrat prebrala, kar je napisala ter uvidela, da je prehitro sodila mladima damama na način, na katerega sama kot najstnica ne bi nikoli želela, da bi kdo sodil o njej.