Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Svet

Obisk Angeline Jolie obsedel Hrvate

Deli na:
Obisk Angeline Jolie obsedel Hrvate

Foto: Reuters

V zagrebški Cinestar Areni so v petek premierno na Hrvaškem predvajali film po scenariju in v režiji Angeline Jolie V deželi krvi in medu. Joliejeva je pred projekcijo dejala: "Vem, da se je Hrvaška, tako kot Bosna, borila za svobodo in da vam tega filma ne bo lahko gledati, a upam, da ga boste sprejeli, tako kot ste mene in celotno filmsko ekipo."

"V deželi krvi in medu ni dokumentarni film in nadejam si, da ga bo hrvaško občinstvo gledalo kot takega. Prav tako upam, da bodo gledalci prepoznali nadarjenost filmske ekipe, ki je vneto sodelovala, ne glede na nacionalne in verske razlike," je besede Joliejeve povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Joliejeva je v Zagreb pripotovala z zasebnim letalom, brez partnerja Brada Pitta, ki je ostal v Franciji, da bi popazil na njunih šest otrok. Na rdeči preprogi se je zadržala nekoliko dlje kot običajno. Potrpežljivo je odgovarjala na vprašanja novinarjev in svojim oboževalcem delila avtograme ter se z nekaterimi celo fotografirala. Joliejeva je Cinestar Areno zapustila še pred začetkom projekcije filma.

Poleg Joliejeve so prišli film na pot po hrvaških kinematografih pospremiti še igralci Zana Marjanović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Branko Đurić in Leon Lučev.

Med pomembnimi predstavniki hrvaške kulturne, politične in estradne javnosti so se premiere udeležili hrvaški predsednik Ivo Josipović in aktualna predsednica HDZ Jadranka Kosor, je še poročala Hina.