stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Novinar Al Džazire pred sodnika zaradi zrakoplova nad Parizom

Deli na:
Novinar Al Džazire pred sodnika zaradi zrakoplova nad Parizom

Foto: Reuters

Eden od treh novinarjev arabske televizijske mreže Al Džazira, ki so bili v sredo aretirani zaradi uporabe brezpilotnega zrakoplova nad Parizom, bo naslednji teden stopil pred sodnika. Preostala dva sta že na prostosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trojica je bila aretirana, ker naj bi nad parkom Bois de Boulogne na zahodnem obrobju francoske prestolnice upravljala z zrakoplovom. Pred tem so se tudi drugje nad Parizom dve noči zaporedoma pojavljali skrivnosti zrakoplovi, čeprav naj po nekaterih navedbah virov novinarji ne bi bili vpleteni v predhodne incidente.

Nepojasnjena opažanja plovil so bila še v bližini ameriškega veleposlaništva, Eifflovega stolpa in glavnih prometnic v in iz Pariza. Upravljanje z brezpilotnimi zrakoplovi nad prestolnico je v skladu s francosko zakonodajo prepovedano.

Imena in narodnost novinarjev, od katerih sta bila dva svobodna novinarja, ni znana. Stari so 34, 52 in 68 let. Po nekaterih navedbah naj bi snemali prispevek o brezpilotnih zrakoplovih.

Novinar, ki naj bi dejansko upravljal z zrakoplovom, bo prihodnji teden stopil pred sodnika. Po navedbah sodnih virov naj bi se izrekel za krivega. Zrakoplov, ki ga je novinarjem novembra dostavila postaja televizijske mreže v Londonu, so zasegli, še piše AFP.