Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nekdanji mafijski šef bo v zaporu predaval pravnikom

Deli na:
Nekdanji mafijski šef bo v zaporu predaval pravnikom

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanji italijanski mafijski šef Marcello Dell'Anna, ki prestaja dosmrtno zaporno kazen, bo odvetnikom predaval o zaporniškem pravu. Zaradi prostorskih omejitev bo njegov tečaj kljub velikemu povpraševanju omejen na največ 20 udeležencev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedaj 46-letni Dell'Anna je bil pri starosti 23 let obsojen zaradi naročila plačanih umorov in je zaprt v bližini mesta Nuoro na Sardiniji. Zaprt je na najstrožje varovanem oddelku zapora, kljub temu pa je uspel diplomirati iz prava. Izpite je opravljal v zaporu, leta 2012 pa so ga za 14 ur izpustili izza rešetk na podelitev diplome.

Trenutno si Dell'Anna, avtor več člankov, objavljenih v strokovnih revijah, prizadeva za zmanjšanje svojega varnostnega statusa. V skladu z italijansko zakonodajo bi se to lahko zgodilo le, če bi postal ovaduh, kar pa zavrača zaradi varnosti svoje družine. Zunaj zapora ima namreč Dell'Anna ženo in sina.

Odvetnica Monica Murru, ki mu je pomagala pripraviti tečaj, zagotavlja, da je nekdanji voditelj mafijske skupine Sacra Corona Unita danes povsem druga oseba. "Distanciral se je od preteklosti," poudarja.

Kot predavatelj bo zapornik prejel za svoje delo, ki ga bo opravil med 24. januarjem in 21. marcem, tudi skromno plačilo. Odvetnica pa zanika, da bi njegov status lahko kakor koli vplival na vsebino tečaja. "Uspe mu, da se distancira od statusa zapornika. Daje mu občutek koristnosti," je o tečaju povedala odvetnica.