Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napake tajne službe: je Obama sploh varen?

Deli na:
Napake tajne službe: je Obama sploh varen?

Foto: Reuters

Direktorica ameriške tajne službe, ki preiskuje finančni kriminal, predvsem pa varuje ameriškega predsednika Baracka Obamo, Julia Pierson je včeraj v kongresu zagotovila, da so nedavni skoki čez ograjo Bele hiše povsem nesprejemljivi in da prevzema zanje vso odgovornost ter obljublja, da se ne bodo ponovili.

Kongresniki, ki si že šest let potiho in na glas prizadevajo, da Obama ne bi bil predsednik ZDA, so včeraj v odboru za vladni nadzor in reforme predstavniškega doma kongresa izražali jezo zaradi incidentov, ki bi lahko ogrozili predsednikovo varnost. Čeprav Obame v času incidentov v Beli hiši ni bilo.

Izkušena agentka z dolgoletnim stažem Piersonova je položaj direktorice tajne službe prevzela marca lani. Kongresnikom je zagotovila, da poteka temeljita preiskava, med drugim nedavnega incidenta, ko je vojaški veteran z nožem v žepu 19. septembra preskočil ograjo, stekel čez travnik in prišel v Belo hišo, kjer so ga ujeli v ceremonialni sobani East Room.

Kot ponavadi je bil najbolj glasen predsednik odbora, republikanec Darrell Issa, ki je Piersonovi očital vrsto drugih grehov in škandalov tajne službe za leta nazaj, med katerimi je bilo tudi najemanje prostitutk v Kolumbiji.

Issa je opozoril tudi na november 2011, ko je Oscar Ortega Hernandez streljal na Belo hišo. Washington Post je konec tedna poročal, da je tajna služba potrebovala celih pet dni, da je sploh ugotovila, da je nekdo streljal v Belo hišo. Predsednika takrat ni bilo doma, bila pa je ena od njegovih hčera.