bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Otoku aretirali šest ljudi, vpletenih v afero z vdiranjem v telefone

Deli na:

Britanska policija, ki preiskuje afero s prisluškovanjem telefonom, v središču katere so se znašli novinarji nekdanjega tabloida News of the World, je davi aretirala šest ljudi. Med njimi so ponovno priprli tudi Rebekah Brooks, nekdanjo odgovorno urednico tabloida in tesno sodelavko medijskega mogotca Ruperta Murdocha.

Šesterico, med njimi tudi Brooksovo, so priprli zaradi suma oviranja sodnega postopka, ki so ga britanske oblasti sprožile, ko je prišlo na dan, da je News of the World vdiral v telefone znanih oseb in politikov pa tudi žrtev ugrabitev ter svojcev ubitih vojakov in žrtev terorističnih napadov.

Razkritja so zatresla temelje Murdochovega medijskega imperija in sprožila ostro kritiko glede odnosa med mediji, politiki in policijo.

Brooksovo so prvič prijeli lani, tri dni po tem, ko se je poslovila z vrha založniške hiše News International, izdajatelja News of the World, in sicer zaradi suma vpletenosti v vdiranje v telefone in podkupovanje javnih uslužbencev. Doslej je vseskozi zanikala, da bi storila karkoli narobe.

Britanska policija je danes potrdila aretacijo 43-letne ženske iz Oxfordshirea, zahodno od Londona, ne pa tudi, da gre za Brooksovo.

V okviru preiskave je britanski Scotland Yard zaradi suma vdiranja v telefone doslej aretiral 23 ljudi, v ločeni preiskavi, ki pa je prav tako povezana s to afero, pa so jih še 23 prijeli zaradi podkupovanja javnih uslužbencev. Doslej niso še proti nikomur vložili obtožnice, poroča AFP.