nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Muslimanski imam zahteva priznanje porok mladoletnic s starejšimi moškimi

Deli na:
Muslimanski imam zahteva priznanje porok mladoletnic s starejšimi moškimi

Foto: TV2/Print Screen

To je del kulture muslimanskih migrantov, ki prihajajo v Evropo, zato mora vlada dopustiti poroke mladoletnic s starejšimi moškimi, je dejal imam Oussama El-Saadi iz džamije v danskem mestu Aarhus, poroča časopis Metroexpress. Danci so zgroženi, pokonci je šla tudi ministrica za integracijo Inger Støjberg, ki je od urada za priseljevanje zahtevala, naj mladoletne migrantke v azilnih centrih takoj ločijo od svojih precej starejših zakoncev.

Na Danskem se je razkrilo, da v azilnih centrih skupaj živijo tudi zakonski pari, ki se po zakonih večine evropskih držav sploh ne bi mogli poročiti. Starejši muslimanski moški se namreč lahko poročijo z mnogo mlajšimi dekleti, običajno so še mladoletnice. Tako so na Norveškem v nekem azilnem centru odkrili ženo starejšega moškega, ki je bila stara komaj 11 let. Seveda je kaj takega na stari celini nedopustno, nezakonito, zato so bili Danci šokirani, ko so izvedeli, da je bilo takih migrantskih parov v njihovi državi po azilnih centrih januarja kar 27. Presenečena je bila tudi ministrica za integracijo Inger Støjberg, ki je od urada za priseljevanje zahtevala, naj nemudoma zaščitijo interese mladoletnic in jih ločijo od svojih precej starejših moških. »To je popolnoma nesprejemljivo,« je dejala. Na danskem je sicer starostna doba, ko se lahko otrok sam prostovoljno odloči za poroko, 18 let, za spolne odnose pa 15 let.

Zdaj se je oglasil vpliven muslimanski klerik in imam Oussama El-Saadi, češ da so take poroke v državah, od koder prihajajo migranti, nekaj povsem normalnega. So del kulture in tradicije, zato mora Danska to sprejeti. »Ti pari so poročeni. (…) Zgradili so si družino in no moremo zdaj uničiti njihovega družinskega življenja,« je povedal imam. Dodaj je, da je potrebno na take pare gledati iz drugega zornega kota ter v imenu humanosti in humanitarnosti pustiti, da živijo skupaj. Kot poroča Metroexpress, je še dejal, da so tovrstne poroke pogosto namenjene zaščiti mladoletnic v azilnih centrih, kjer vladata nasilje in negotovost. »Če se ženska poroči zgodaj, dobi ob sebi človeka, ki jih ustvari varne razmere za življenje,« je prepričan muslimanski klerik.

Zanimivo je, da je na vprašanje novinarjev, s katerim letom bi svoji hčerki pustil, da se poroči, odgovoril, da z osemnajstimi leti.