favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Majski sneg je prekril Balkan

Deli na:

V več mestih Bosne in Hercegovine je sinoči in danes zjutraj snežilo. Višina snežne odeje je v prestolnici Sarajevo zjutraj znašala 39 centimetrov. Tudi nekatera mesta na severu Črne gore je danes presenetil sneg, temperatura pa se je v primerjavi s prejšnjim dnem znižala tudi za 20 stopinj.

V Republiki srbski je sneg povzročil okvare na daljnovodih. Zato je na območju občin Sokolac in Han Pijesak več naselij ostalo brez elektrike.

Sneg je zapadel tudi na planini Vlašić, kjer se je temperatura znižala na dve stopinji Celzija, na Bjelašnici pa so izmerili minus dve stopinji.

V Črni gori pa je sneg zapadel v Žabljaku, medtem ko je v Pljevlji in Bijelem Polju padal sneg z dežjem. Druga mesta na severu Črne gore so prizadele hude nevihte, temperature pa so se približale ničli, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Na Hrvaškem je konec tedna snežilo na območju Like in Gorskega Kotarja, kjer je sneg presenetil domačine, še bolj pa verjetno turiste, ki so bili na poti proti jadranski obali. Snežilo je nad nadmorsko višino 700 metov, na najvišjem vrhu Velebita, Zavižanu, pa so izmerili minus štiri stopinje in tri centimetre snega.