Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lindsey Vonn bo prekinila sezono in odpotovala domov

Deli na:
Lindsey Vonn bo prekinila sezono in odpotovala domov

Foto: Reuters

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, zmagovalka lanskega skupnega seštevka svetovnega pokala, se je sredi sezone nenadoma odločila za prekinitev nastopov in se bo vrnila v domovino. Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, Vonnova še vedno čuti posledice trebušnih težav, zaradi katerih je bila pred mesecem dni že v bolnišnici.

Trener ameriške smučarske reprezentance Alex Hoedlmoser je dejal, da zgoščen urnik tekmovanj Vonnovi preprečuje, da bi se pozdravila. Zato se je odločila za prekinitev nastopov. "Njena vrnitev je odvisna od tega, kako se bo počutila in v kakšnem zdravstvenem stanju bo," je dejal trener. Predvidoma bi lahko Vonnova prekinitev podaljšala celo do januarja. Zanesljivo bo izpustila tekmi ta teden v Aareju, morda pa tudi naslednji tehnični preizkušnji tik pred novim letom na Semmeringu.

"Zdaj gre domov. Ne bomo pritiskali nanjo, vrnila se bo, ko bo sama čutila, da je spet prava. Želimo si, da bi bila spet močna," je še dejal trener ameriške ekipe. Nedavno je Vonnova razkrila, da se že dlje časa bori tudi z depresijo. Osemindvajsetletna olimpijska prvakinja je povedala, da že vrsto let jemlje antidepresive.

Vonnova je bila pred dvema tednoma zelo uspešna na preizkušnjah hitrih disciplin v Lake Louisu, kjer je dosegla tri zmage, manj pa zadnji konec tedna v Franciji, kjer je blestela Tina Maze. Američanka za vodilno slovensko tekmico v skupnem seštevku tekmovanja zdaj zaostaja že 385 točk, zdrsnila pa je tudi na četrto mesto skupnega seštevka svetovnega pokala.