FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

dragic Ekipa24.si

Goran Dragić je spremljal tekmo Olimpije v ...

2_kaja vidmar Njena.si

Kaja Vidmar s hrvaškim nogometašem pričakuje ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kek poklical tudi Handanovića? Tukaj je vsa ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Krk se še danes trese: več kot 20 popotresnih sunkov

Deli na:
Krk se še danes trese: več kot 20 popotresnih sunkov

Žarišče potresa naj bi bilo na Otoku Krk. - Foto: EMSC

Potem ko je otok Krk v četrtek dopoldne stresel potres z magnitudo 4,8, mu je do danes sledilo več kot 20 popotresnih sunkov. Večje gmotne škode tresenje tal ni povzročilo, so pa iz previdnosti danes na Krku odpovedali pouk na večini tamkajšnjih osnovnih šol.

"Potresu ob 10.47 je sledil niz šibkejših potresov, od katerih je bil najmočnejši z lokalno magnitudo 2,7, zgodil pa se je ob 10.53. Sledili so še trije potresi z magnitudami med 2,0 in 3,0 ter 20 potresov z magnitudami 1,0 in 2,0," so sporočili seizmologi in geologi z zagrebške fakultete za naravoslovje in matematiko.

Poudarili so, da je takšna dejavnost po potresu pričakovana in običajna in da je v naslednjih tednih in celo mesecih mogoče pričakovati povečano seizmološko dejavnost v okolici žarišča potresa.

Žarišče potresa je bilo 37 kilometrov jugovzhodno od Reke in štiri kilometre od Krka na globini deset kilometrov pod površjem.

O močnem tresenju tal so poročali zlasti prebivalci Krka in okolice, potres pa so čutili vse do Zagreba in Karlovca ter tudi v Sloveniji ter nekaterih delih Bosne in Hercegovine, Italije in Avstrije.

Potres sicer ni povzročil večje škode in drugih posledic, kar je v izjavi za javnost že v četrtek potrdil hrvaški premier Andrej Plenković.