sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

"Kalif" Islamske države posiljeval umorjeno ameriško talko

Deli na:
"Kalif" Islamske države posiljeval umorjeno ameriško talko

Foto: Facebook

Ameriško humanitarno delavko Kaylo Mueller, ki je bila talka džihadistov Islamske države (IS) v Siriji, je po poročanju ameriške televizije večkrat posilil njihov vodja Abu Bakr al Bagdadi. Televizija ABC se pri tem sklicuje na ameriške obveščevalce kot tudi na starše pokojne 26-letne Kayle, ki je umrla februarja v ujetništvu.

Vodja džihadistov al Bagdadi, ki je Muellerjevo osebno pripeljal v bivališče glavnega finančnika IS Abu Sajafa, je k slednjemu redno prihajal na obisk, da bi se srečal z njim in da bi spolno zlorabljal Muellerjevo, je v petek poročala televizija ABC.

"Povedali so nam, da so Kaylo mučili, da je bila lastnina al Bagdadija," je besede njenih staršev povzela televizija. S tem se postavljajo pod vprašaj prejšnje navedbe nekaterih ameriških medijev, ki so pred meseci poročali o pismu, v katerem je Kayla domnevno opisovala, da je na varnem kraju in da z njo lepo ravnajo.

Ameriški agenti za boj proti terorizmu pa so za ABC povedali, da so informacijo o zlorabah Kaylove med drugim dobili med zaslišanjem Um Sajaf, žene Abu Sajafa. Abu Sajaf, ki je bil ubit maja letos v ameriškem napadu, je ob Kayli Mueller v svojem bivališču kot spolni sužnji zadrževal tudi dve pripadnici iraške etnične manjšine Jazidov, stari 18 in 16 let.

Muellerjevo so ugrabili v sirskem mestu Alep avgusta 2013, umrla pa je februarja letos. Okoliščine njene smrti ostajajo nejasne. Džihadisti so zatrdili, da je Muellerjeva umrla 6. februarja v bombnem napadu jordanskih zračnih sil, vendar ZDA tega doslej niso potrdile. Bela hiša je 10. februarja zgolj potrdila smrt 26-letne humanitarne delavke, kdaj in kako je umrla, pa ni sporočila.