sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kalašnikovke za napade v Parizu naj bi bile kupljene v Nemčiji

Deli na:
Kalašnikovke za napade v Parizu naj bi bile kupljene v Nemčiji

Foto: Reuters

Štiri avtomatske puške, ki so bile uporabljene v terorističnih napadih v Parizu pred dvema tednoma, so bile domnevno kupljene pri preprodajalcu orožja v Nemčiji, danes piše nemški dnevnik Bild. Tožilstvo medtem navaja, da še vedno preiskujejo morebitno povezavo med preprodajalcem in napadalci.

Bild, ki se sklicuje na dokumente tožilstva v Stuttgartu, piše, da je dve kalašnikovki in dve zastavi M70 preprodajalec stranki v Parizu prodal 7. novembra. "Francoski preiskovalci domnevajo, da je bilo orožje uporabljeno v napadih v Parizu," še piše časnik.

Bild ob tem navaja, da je policija 34-letnega preprodajalca aretirala v ponedeljek v mestu Magstadt na jugu Nemčije zaradi suma nezakonite trgovine z orožjem. Orožje naj bi pod vzdevkom DW Guns prodajal preko temnega oz. globokega spleta, dela interneta, ki ni dosegljiv po običajnih poteh.

Po pisanju časnika je iz štirih sporočil v elektronski pošti na njegovem pametnem telefonu razvidno, da je "Arabcu v Parizu prodal štiri kalašnikovke", med racijo na njegovem domu pa je policija našla še 16 kosov orožja.

Tiskovni predstavnik tožilstva v Stuttgartu je potrdil, da so preprodajalca aretirali, a povezave z napadi v Parizu, ki so zahtevali 130 življenj, ni mogel ne potrditi ne zanikati. "Preiskava še poteka," je poudaril po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Po navedbah tožilstva je moški star 24 let, aretirali pa so ga v torek zaradi suma, da je predeloval startne pištole v strelno orožje, ki ga je prodajal preko globokega spleta. "Menimo, da je dele izdeloval sam," so še pojasnili po navedbah AFP.