stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Juventus bo zaradi norčevanja navijačev iz tragedije ob 25.000 evrov

Deli na:
Juventus bo zaradi norčevanja navijačev iz tragedije ob 25.000 evrov

Foto: Reuters

Italijanska nogometna zveza je aktualnega prvaka domačega nogometnega prvenstva torinski Juventus kaznovala s plačilom kazni v višini 25.000 evrov. Stara dama je bila kaznovana zaradi neslane navijaške šale. Na mestnem derbiju s Torinom so navijači razvili transparenta, na katerih so se norčevali iz velike nesreče, ki je leta 1949 prizadela Torino.

Leta 1949 je bil Torino zavit v črno, v letalski nesreči je izgubilo življenje 18 nogometašev, vodstveni delavci v klubu in novinarji, ki so bili na krovu letala, ko je to v gosti megli strmoglavilo v hrib nad mestom po povratku s prijateljske tekme iz Lizbone s portugalsko Benfico. Takrat se je končala nogometna pravljica Velikega Torina, zgodovina kluba se je povsem obrnila, norčevanje iz takšne tragedije pa ni nič kaj športno in ne sodi na nogometna igrišča.

In prav to se je zgodilo na tekmi med Juventusom in Torinom, ko so navijači s transparentoma "Ko letim z letalom, mislim na Torino" in "To je bila samo nesreča" zbadali navijače nasprotnega moštva. Neslana šala pa ni ostala neopažena, ukrepala je disciplinska komisija italijanske nogometne zveze in Juventusu poslala plačilni nalog. Juventus je zaradi podobnega incidenta leta 2012 že moral plačati kazen.

V moštveno blagajno pa bo morala poseči tudi Roma, ki so jo kaznovali z zneskom 50.000 evrov, prav tako zaradi navijaških izpadov na tekmi s Sampdorio, ko so navijači skušali razbiti vhodna vrata na olimpijskem stadionu, med tekmo pa so prižigali bakle.