malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

marjan ogorevc pl Petisvet.si

Bolno prostato imajo moški, ki sovražijo ženske

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Svet

Italija žaluje za žrtvami potresa

Deli na:

V Italiji je danes dan žalovanja za 24 smrtnimi žrtvami potresov minuli teden. V šolah po vsej državi in drugod so se z minuto molka spomnili na žrtve potresov 20. in 29. maja. Italijanski predstavniki si medtem prizadevajo, da bi kljub vsemu v državo poleti privabili čim več turistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko so turisti iz tujine že odpovedali prve rezervacije počitnic v Italiji, so predsedniki dežel Emilia Romagna, Veneto in Furlanija-Julijska krajina, Vasco Errani, Luca Zaia in Renzo Tondo, v skupnem pozivu tujim turistom zapisali, naj tudi letos obiščejo italijansko obalo, ki je, "tako kot prej varna in gostoljubna". Dodali so, da jadranske obale potresi niso prizadeli in da je infrastruktura nedotaknjena.

20. maja je severno Italijo prizadel potres z magnitudo 6,0, 29. maja pa še en potresni sunek z magnitudo 5,9. Skupno sta potresa zahtevala 24 smrtnih žrtev, ranjenih je bilo več kot 400 ljudi. Hkrati so na območju zabeležili več popotresnih sunkov, zadnjega v nedeljo zvečer.

Loading...