dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Svet

Italija žaluje za žrtvami potresa

Deli na:

V Italiji je danes dan žalovanja za 24 smrtnimi žrtvami potresov minuli teden. V šolah po vsej državi in drugod so se z minuto molka spomnili na žrtve potresov 20. in 29. maja. Italijanski predstavniki si medtem prizadevajo, da bi kljub vsemu v državo poleti privabili čim več turistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko so turisti iz tujine že odpovedali prve rezervacije počitnic v Italiji, so predsedniki dežel Emilia Romagna, Veneto in Furlanija-Julijska krajina, Vasco Errani, Luca Zaia in Renzo Tondo, v skupnem pozivu tujim turistom zapisali, naj tudi letos obiščejo italijansko obalo, ki je, "tako kot prej varna in gostoljubna". Dodali so, da jadranske obale potresi niso prizadeli in da je infrastruktura nedotaknjena.

20. maja je severno Italijo prizadel potres z magnitudo 6,0, 29. maja pa še en potresni sunek z magnitudo 5,9. Skupno sta potresa zahtevala 24 smrtnih žrtev, ranjenih je bilo več kot 400 ljudi. Hkrati so na območju zabeležili več popotresnih sunkov, zadnjega v nedeljo zvečer.

Loading...