profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Islamski skrajneži grozijo Efflovemu stolpu

Deli na:

Strah pred morebitnimi terorističnimi napadi Al Kaide v Evropi je botroval k poostrenim varnostnim ukrepom. Islamski skrajneži naj bi načrtovali napade na cilje v največjih evropskih mestih, med drugim tudi na Eifflov stolp v Parizu in Brandenburška vrata v Berlinu, ob tem pa še v Veliki Britaniji in Italiji.

Strah pred morebitnimi terorističnimi napadi Al Kaide v Evropi je botroval k poostrenim varnostnim ukrepom. Islamski skrajneži naj bi načrtovali napade na cilje v največjih evropskih mestih, med drugim tudi na Eifflov stolp v Parizu in Brandenburška vrata v Berlinu, ob tem pa še v Veliki Britaniji in Italiji.

Slovensko zunanje ministrstvo za zdaj ni uradno izdalo opozoril pred terorističnimi napadi v Evropi, so na MZZ danes pojasnili za STA. Tistim, ki potujejo v večja evropska mesta, pa kljub temu svetujejo, naj se pred potovanjem pozanimajo o varnostnih razmerah v državi, kamor potujejo, po prihodu pa spremljajo lokalne medije in varnostna opozorila.

Z notranjega ministrstva pa so danes sporočili, da slovenski varnostni organi niso pridobili konkretnih podatkov o teroristični ogroženosti Slovenije, zato niso zvišali ocene ogroženosti in niso uvedli dodatnih ukrepov za zagotavljanje varnosti.

"Policija tako še naprej zagotavlja varnost v skladu z načrtom ukrepov policije za primer teroristične ogroženosti," so v sporočilu za javnost zapisali na notranjem ministrstvu. Ob tem so pojasnili, da varnostni organi drugih držav Slovenije še niso obvestili o dodatnih aktivnostih na izpostavljenem območju.

ZDA in Japonska so svoje državljane opozorile na previdnost, če potujejo po Evropi, pri čemer jih posebej opozarjajo na previdnost na sredstvih javnega prevoza ter na turističnih krajih.


Tudi britansko zunanje ministrstvo je v nedeljo zvišalo raven ogroženosti za potovanja v Francijo in Nemčijo in opozorilo svoje državljane, da v teh državah obstaja velika nevarnost terorističnega napada. Obenem v Londonu pravijo, da je verjetnost za napade tudi v Veliki Britaniji velika.

Italijanski notranji minister Roberto Maroni pa je danes povedal, da je verjetnost napada velika tudi v Italiji, čeprav zaenkrat nimajo podatkov o možnih tarčah.

Po poročanju ameriških medijev naj bi bile na seznamu teroristov v Evropi predvsem znamenitosti v Franciji in Nemčiji, med drugim Eifflov stolp v Parizu in Brandenburška vrata v Berlinu.

Obveščevalne službe naj bi razkrile, da teroristi pripravljajo napade v evropskih mestih, podobne tistim v indijskem Mumbaiju konec leta 2008, v katerih je umrlo 166 ljudi.