pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Islamska država v osrednji Siriji usmrtila najmanj 37 civilistov

Deli na:
Islamska država v osrednji Siriji usmrtila najmanj 37 civilistov

Foto: Reuters

Skrajna Islamska država (IS) je danes v osrednji Siriji usmrtila najmanj 37 civilistov, od tega dva otroka, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Sirska državna televizija je poročala, da je bilo v napadu IS na vas Mabujeh v provinci Hama ubitih 44 ljudi, 21 jih je bilo ranjenih.

Kot je pojasnil direktor omenjenega observatorija Rami Abdel Rahman, je IS civiliste "zažgala, obglavila ali streljala nanje".

Vas Mabujeh leži v bližini pomembne ceste, ki je edina povezava za sirski režim med osrednjo provinco Homs in severno provinco Alep. V vasi živijo tako sunitski muslimani, kot alaviti in ismailiji, ki so veja šiitskih muslimanov. IS je že večkrat poskušala prevzeti nadzor nad cestno povezavo.

Omenjeni observatorij je danes še sporočil, da je bilo v letalskih napadih sirskega režima na mesto Idlib v zadnjih 48 urah ubitih najmanj 32 ljudi. Sirska vojska je nadzor nad mestom izgubila v soboto. Idlib so zavzele sile islamistične koalicije pod vodstvom Fronte Al Nusra, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida.

Konflikt s Siriji se je začel z mirnimi demonstracijami leta 2011, ki so kasneje prerasle v državljansko vojno. Ta je doslej zahtevala več kot 215.000 smrtnih žrtev.